NESCHEN acopera artele plastice si fotografia cu noile folii profesionale Gudy®832 Fine Art si Gudy®Ultra Clear imbunatatita la Dacora Print

Daca v-ati gandit ca unele suprafete sunt mai dificil de (re)decorat sau poate deja ati intampinat dificultati cu aplicarea unor elemente de grafica pe materiale pretentioase, NESCHEN produce o gama de substraturi care rezolva problemele ce pot aparea in cazul unor astfel de montaje, pastrandu-se un nivel superior de calitate si un grad ridicat de rezistenta, de-a lungul timpului.

Creata special pentru montarea pe materialele groase (300 – 400 g/m²), dense si foarte structurate din domeniul artelor plastice, Gudy®832 Fine Art raspunde exigentelor pe care acest tip de manifestari le impun: adaptabilitatea la suprafete rigide, flexibilitatea materialului pentru a se mula pe diverse forme, protejarea lucrarilor prin folosirea unor compusi chimici care sa nu interfereze cu suprafetele pe care se aplica, minimizand riscul deformarii acestora, rezistenta in timp, atat in spatii inchise, cat si deschise, precum si mentinerea la standardele inalte de calitate de care au nevoie artistii profesionisti pentru a-si conserva si expune operele de arta.

Gudy®832 Fine Art obtine certificarea Photographic Activity Test (PAT) conform ISO 18916, realizat de Institutul de Tehnologie Rochester, NY, SUA

Datorita cantitatii optimizate de adeziv, precum si a compozitiei acestuia care respecta mediul inconjurator si este in conformitate cu elementele de baza folosite pentru conservarea exponatelor de patrimoniu cultural, Gudy®832 Fine Art este ideala pentru a indeplini cerintele fotografilor profesionisti si ale artistilor in demersul lor de conservare si arhivare a imaginilor pentru muzee, galerii si colectii de arta destinate expunerii pe termen lung, outdoor sau indoor. “Nu exista reactii intre adezivul special si piesele de arta sau fotografiile cu care intra in contact”, explica Ignacio Fernandez, Product Manager la Neschen. In plus, Gudy®832 Fine Art si-a demonstrat proprietatile deosebite de adeziv puternic pe toate tipurile de hartie testate: Hahnemühle, Canson, Ilford, Innova sau Sihl Masterclass.

Fara acid, pe baza de apa si cu pH neutru, acest dublu adeziv permanent si netoxic reuseste sa se lipeasca perfect pe piesa artistica, doar cu o presare delicata pentru activare si fara ca adezivul sa intre in substratul acesteia, evitandu-se astfel deteriorarea piesei.

Este foarte important pentru cei care imprima lucrari de arta, laboratoarele de fotografie, restauratorii, muzeele, galeriile de arta, bibliotecile sau atelierele de legare a cartilor, de colaj si de inramare a tablourilor sa poata folosi materiale sigure pentru operele de arta. NESCHEN a conceput aceasta folie acoperita cu adeziv acrilat fara solventi ca sa adere pe deplin texturilor specifice artelor frumoase, din bumbac 100% si alpha-celuloza, cu care intra in contact, asigurandu-le, in mod natural, elasticitatea si prevenind indoirea acestora. “Succesul testului Photographic Activity confirma calitatea produsului Gudy®832 Fine Art de care muzeele si galeriile de arta tin cont, in mod deosebit, pentru activitatile de arhivare”, adauga Ignacio Fernandez.

Sfaturi pentru o aplicare usoara si profesionala a foliei Gudy®832 Fine Art

Gudy®832 Fine Art se monteaza sigur si cu costuri reduse. Datorita puterii mari de lipire a adezivului, nu este nevoie suplimentar de alte produse pentru lipire si nici de alte echipamente la montaj, precum presa. In plus, nu necesita incalzire, un risc ce poate deteriora grav lucrarea de arta.

Intrucat, in urma testelor intreprinse de catre expertii de la NESCHEN, s-a observat ca pe majoritatea materialelor din plastic (Forex®, Simon®, Kömacel®, Polystyrol®) aplicarea este ingreunata de invelisul mai special al acestora, profesionistii de la NESCHEN va recomanda ca, inainte de inceperea procesului de montaj, pentru a obtine cele mai bune rezultate in aplicarea foliei, sa stergeti suprafata respectiva cu un agent de curatare potrivit, astfel incat sa fie uscata si fara praf, grasime sau alte impuritati. Pentru curatare, specialistii va sfatuiesc sa folositi o carpa curata imbibata intr-o cantitate mica de alcool etilic sau un alt produs de curatare sintetic delicat. Tineti cont si de faptul ca, in general, produsele de curatare, cel mai adesea, sensibilizeaza sau opacizeaza suprafata, de aceea, de cele mai multe ori, este recomandata efectuarea testelor in prealabil.

In plus, Gudy®832 Fine Art se poate manui cu usurinta si pe parcursul procesului de laminare, pe majoritatea laminatoarelor cu rola.

De asemenea, temperatura este un alt factor ce poate influenta atat montarea foliei, cat si rezistenta acesteia de-a lungul timpului. Testele realizate in conditii climatice normale temperate conform DIN 50014 23/50-2 au demonstrat ca, la exterior, folia isi mentine caracteristicile optice excelente pana la 5 ani, iar la interior, pana la 8 ani.

Un plus de stralucire si transparenta cu Gudy®Ultra Clear imbunatatita

Daca aveti nevoie de prezentari sclipitoare ale fotografiilor si ilustratiilor dumneavoastra, NESCHEN a regandit o formula avansata de adeziv poliacrilat elastic si permanent, pe baza de apa si fara solventi, ideala pentru aplicarea pe fata si spatele fotografiilor, printurilor digitale si inkjet sau ale altor materiale transparente, fara riscul formarii efectului de bule de aer sau fulgi de nea.

Imbinand performanta optica a variantei initiale cu un nivel superior de claritate si stralucire de cristal, noua versiune Gudy®Ultra Clear este un film ultra transparent de 12μm (fata de cel anterior de 23μm) aproape invizibil pentru ochiul privitorului, ce se potriveste perfect montarii pe Plexiglas®, PetG®, acril, sticla si alte substraturi transparente si translucide folosite la imprimare si in prelucrarea fotografica, precum Duratrans®, Ilfochrome® etc.

Prezentand stabilitate UV excelenta si rezistenta, atat la temperaturi ridicate, cat si de-a lungul timpului fara sa se ingalbeneasca sau sa se deterioreze, Gudy®Ultra Clear este eficienta pentru interior si aplicatiile outdoor de scurta durata.

Noua compozitie a foliei faciliteaza si prelucrarea acesteia pe masinile de laminare in rola, fiind recomandata numai laminarea mecanica, nu si cea manuala, pentru a se evita indoirea si a se mentine imaginile la cele mai bune standarde de calitate. Laminarea sa se realizeze, pe cat posibil, in cele mai curate conditii, acest aspect, alaturi de experienta operatorului, influentand semnificativ obtinerea de rezultate optime in aplicare. De asemenea, ambalarea foliei este facuta in asa fel incat sa favorizeze eliminarea riscului de contaminare cu diverse particule de praf.

Profesionistii NESCHEN recomanda atentie sporita in manuirea acestei folii, avand in vedere ca umiditatea mediului interfereaza cu sticla acrilica. Puterea de lipire poate fi optimizata prin presarea cu fermitate si aplicarea de caldura moderata, pentru o eficienta maxima a adezivului.

NESCHEN se concentreaza asadar pe piata si clientii sai. Dezvoltarea gamei Gudy®832 Fine Art si imbunatatirea adusa foliei Gudy®Ultra Clear scot in evidenta contributia noastra adusa inovatiei si in domeniul artelor plastice”, a punctat Lars Woltermann, Head of Corporate Marketing la Neschen Coating GmbH.