Imprimanta multifunctionala HP DesignJet T830 ne-a transformat afacerea si ne-a eficientizat procesul complex de constructie a cladirilor” (Duke Construction)

 Daca vrei sa reduci costurile alocate proiectului de arhitectura si constructii in   care esti implicat sau sa fluidizezi procesul de lucru intre toti membrii echipei   tale, astfel incat sa eviti intarzierile, atunci incepe prin a-ti evalua nivelul   tehnologic de care dispune echipa ta ca sa comunice eficient pe santier sau la   birou. Progresul digitalizarii de care dispui in prezent nu reuseste sa mai   raspunda corespunzator nevoilor tale de imprimare, scanare si transmitere a informatiilor de tip CAD/GIS? Atunci ia in calcul sa achizitionezi pentru tine si echipa ta o imprimanta multifunctionala performanta.

Astfel s-au gandit si cei de la Duke Construction, atunci cand au constatat ca pot reduce costul total anual alocat externalizarii imprimarii planurilor de arhitectura cu peste 2.500 euro daca utilizeaza intern imprimanta multifunctionala HP DesignJet T830.

Activand de peste 16 ani in domeniul arhitecturii, constructiilor si ingineriei unde a realizat proiecte, in mod special, cu firme din sectorul public, compania irlandeza Duke Construction este implicata in lucrari de restaurare a vechilor cladiri, proiecte ce se dovedesc a fi foarte complicate si care se desfasoara pe parcursul mai multor ani. Un astfel de proiect complex care a surprins prin neasteptate provocari chiar si o echipa experimentata precum cea de la Duke Construction a fost si cel intreprins pentru Dublin City Council prin care se transformau 50 de locuinte in stil victorian in 28 de apartamente moderne in cartierul istoric Temple Bar.

Elementul nou care i-a fost de un real ajutor echipei de pe santier ca sa rezolve eficient si rapid neprevazutele probleme ivite pe parcurs? Tocmai multifunctionalul HP DesignJet T830 de 36 de inchi.

Mobilitate, flexibilitate si rapiditate in imprimare direct pe teren

Proiectele de arhitectura sunt esenta a ceea ce facem noi ca si contractori, iar cheia succesului o reprezinta tocmai sa le avem rapid pe teren. Cu atat mai mult cu cat externalizarea imprimarii large format provoaca intarzieri si mareste costurile. Cu HP DesignJet T830MFP reusim, intr-un mod rapid si la un pret convenabil, sa producem printuri large-format, in timp ce posibilitatea de imprimare in deplasare propusa de HP ne ajuta sa alegem, editam si imprimam cu usurinta din orice locatie”, declara Neil Geraghty.

Pentru buna functionare pe santier a activitatii echipei de la Duke Construction, inginerul coordonator de proiecte de la companie, Neil Geraghty, ne explica ca proiectele si schitele foarte detaliate sunt absolut necesare ca sa prezinte cu acuratete toate informatiile de care intreaga echipa are nevoie in timp real, mai ales in conditiile in care se produc frecvent o serie de modificari la planuri. Alternativa de a externaliza acest serviciu de imprimare a planurilor large format catre o a alta firma a presupus nu numai costuri mai mari adaugate la fiecare proiect, ci si mai multe intarzieri la planificarea deja stransa a constructiei.

De obicei, primim planurile de la arhitect, le trimit celor care le printeaza si, doua zile mai tarziu, le putem ridica si livra catre seful de santier, ceea ce este costisitor si produce intarzieri. Mai mult, aceste schite sufera, in mod constant, revizuiri, asa ca suntem nevoiti sa repetam acest proces pe tot parcursul derularii proiectului. Pe santier, timpul inseamna bani, astfel incat posibilitatea de a imprima large format in interiorul firmei noastre este o varianta foarte atractiva.”

Am fost placut surprins de calitatea si trasaturile pe care le-am regasit la un nivel de pret mult mai convenabil.” (Duke Construction)
Imprimanta multifunctionala HP DesignJet T830 de 36 inchi produce printuri large format la calitate inalta si la viteza, oferind o serie larga de beneficii suplimentare. Ne place foarte mult faptul ca o putem deplasa cu usurinta prin birou si ca aplicatia de Android alege, editeaza si imprima fisiere cu atata usurinta – din orice locatie”, atat in format A1, cat si A3 si A4.

Tocmai de aceea acest echipament a fost premiat in 2016 cu Red Dot Design Award pentru cel mai compact design din categoria sa ce poate fi folosit in spatii restranse, ideal si pentru utilizarea sa in deplasare, pe teren, cum ar fi chiar si in birourile de pe santiere. “Faptul ca imprimanta este pe roti si ca poate fi cu usurinta mutata a fost un bonus neasteptat. Biroul nostru este mic si aglomerat, astfel ca ne-a convenit posibilitatea de a-i schimba locul imprimantei fara niciun efort.”

Cu o tehnologia special conceputa pentru acest sector de activitate, este un suport puternic in munca de zi cu zi, dar, in acelasi timp, executa si functii ce presupun finete si acuratete: “Aproape toate printurile noastre sunt documente formate din linii desenate, astfel ca rezultatul trebuie sa fie scalabil, clar si precis. HP DesignJet T830 nu ne-a dezamagit.”

Am fost impresionati de caracteristicile suplimentare, cum ar fi scanarea, controlul touchscreen si conexiunea Wi-Fi – cu siguranta acestea determina o experienta mai eficienta. Pot imprima pe parcursul unei intalniri in sala de consiliu fara a fi nevoit sa parasesc sala. Si atunci cand vin arhitectii, acestia isi pot descarca aplicatiile si imprima de pe tabletele lor. Flexibilitatea si usurinta utilizarii adauga valoare vitezei si calitatii procesului de imprimare.”

“Deadline-urile sunt intotdeauna stranse, asa incat ajuta ca proiectul sa mearga mai departe daca le inmanezi planurile direct partilor interesate pentru a putea fi de acord cu ceea ce trebuie facut pe mai departe. De obicei, ne ocupam cu renovarea vechilor cladiri si frecvent descoperim unele noi aspecte care nu erau prevazute in planul initial. Acum putem produce planuri refacute pe care sa le trimitem sefului de santier fara a mai cauza intarzieri costisitoare.”

Cu atat mai mult in cadrul lucrarilor pentru Dublin City Council, imbunatatirea tehnologica pe care imprimanta T830 MFP a adus-o activitatii echipei a contat pentru buna derulare a impresionantului proiect.

Sunt sase restaurante sub apartamente si am descoperit ca, partial, nu erau decat grinzi si ghips intre parter si etaj. Aceasta insemna un risc major de incendiu, numai ca restaurantele nu si-au putut permite sa inchida in timpul lucrarilor”, a explicat Geraghty. “Reusind sa imprimam repede frecventele revizuiri, am putut turna betonul armat drept podea, fara a ne depasi planificarile si fara a perturba afacerile de la parter.” Incredibil, nu-i asa?!

Concluzia? Experienta deosebita a echipei si un ajutor incontestabil pe care acestia l-au avut din partea MFP-ului DesignJet T830: “HP DesignJet T830 s-a dovedit nepretuit pentru afacerea noastra. Am imprimat peste 500 de metri de hartie si am schimbat cerneala doar o data, ceea ce este admirabil!” a subliniat coordonatorul de la Duke Construction.