Efecte luminoase de mare impact cu noul Direct Tex Illuminati de la Pongs Group

Tendinta producatorilor de a extinde gama de substraturi dedicate imprimarii digitale a impulsionat manifestarea unui interes din ce in ce mai ridicat pentru piata textilelor.

Indeplinind cerinte de calitate superioara si raspunzand gusturilor sofisticate, Pongs Textil GMBH este producatorul de materiale printabile tesute si tricotate ce isi gasesc aplicatia in domenii precum designul interior al spatiilor comerciale, caselor, birourilor, hotelurilor, artele plastice si fotografia, materiale ce pot fi imprimate digital cu usurinta pana la latimea de 505 cm.

Daca in anul 1995, Pongs Group devenise prima companie din lume care producea textile printabile cu latime de pana la 5 m, iar in anul 1999, intuind amploarea pe care avea sa o ia imprimarea digitala timpurie, sa-si infiinteze propriul Departament de Cercetare si Dezvoltare dotat cu imprimante de renume pentru acea vreme, ulterior s-au dezvoltat si textilele dedicate arhitecturii pentru pereti si tavan, pentru ca in 2005 sa-si extinda fabricarea tesaturilor tricotate printabile. La ora actuala, Pongs atinge o productie anuala de 22.8 milioane m² de tesaturi, oferind o combinatie de materiale textile si tricotate, ce pot fi alese in functie de nevoile proiectelor.

Interactiunea dintre forma, culoare, lumina si geometria spatiului se vede, cel mai bine, in Pongs Direct Tex Illuminati – cea mai noua tesatura conceputa, in mod special, pentru aplicatiile backlit, in casetele luminoase cu rame putin adanci/inguste.

Cu o structura fina si omogena, ce favorizeaza difuzarea excelenta a luminii, Pongs Direct Tex Illuminati este fabricata din poliester tricotat, fiind matasoasa la atingere. Suprafata se poate imprima digital pana la 320 cm latime, rezonand astfel cu noile concepte de design interior contemporan. In ultimii ani, specialistii si-au largit orizonturile dincolo de vinil si bannere ca substrat de baza pentru multe dintre proiectele lor, indreptandu-si atentia spre materiale cat mai performante si mai atractive. Iata cum poliesterul castiga teren, iar caracteristicile acestuia recomanda Direct Tex Illuminati ca cea mai buna solutie pentru expozitii, displayuri, evenimente, teatru, reproduceri de arta, merchandising.

De ce sa optati pentru Pongs Direct Tex Illuminati? Pentru ca suprafetele din poliester sunt foarte netede, iar structurile tricotate au o elasticitate naturala care se potriveste multor tipuri de aplicatii, fiind usor de manevrat. Pentru ca poliesterul favorizeaza absorbtia cernelurilor, ceea ce se concretizeaza in culori de mare senzatie si imagini de o claritate deosebita.

Proiectia luminii se realizeaza magistral atunci cand progresul tehnologiei se impleteste cu proprietatile remarcabile ale unui substrat precum Illuminati. Combinand functionalul cu esteticul intr-o maniera subtila, suprafata texturata pare ca isi schimba aspectul intr-un miraculos joc al luminilor difuze, iar tesatura densa a materialului tricotat din poliester asigura claritatea detaliilor.

Desi Direct Tex Illuminati prezinta semitransparenta ridicata, materialul este rezistent la sifonare, nu se decoloreaza usor si se muleaza, cu usurinta, pe orice suport, avand elasticitate la montare.

Cu textile certificate pentru toate sistemele de cerneala, imprimand la o calitate si o reproducere a detaliului ce nu pot fi egalate decat de finetea artelor plastice, functionand cu un centru de productie dotat cu cele mai avansate echipamente de profil si bazandu-se pe o experienta de mai bine de 100 de ani in industria textilelor, Pongs Group aduce originalitate prin fiecare material pe care-l concep, situandu-se, in acest moment, drept unul dintre dezvoltatorii si producatorii de top, recunoscuti la nivel global pentru textilele si formatele sale printabile unice pe piata.