Recunoastere internationala de la BLI pentru inovatie tehnologica de exceptie si numarul #1 in Europa pentru seria de imprimante cu eco-solvent Epson SureColor SC-S

Trei premii BLI Pick 2017 de la Keypoint Intelligence Buyers Lab pentru imprimantele Epson SureColor SC-S40610, SC-S60610 si SC-S80610

Celor mai recente trei modele din seria de imprimante cu eco-solvent SureColor S de la Epson li s-au acordat anul acesta la SGIA (Specialty Graphic Imaging Association) trei premii BLI Pick 2017, dupa cum urmeaza:

Epson SureColor SC-S40610 pentru cel mai bun echipament entry level la categoria CMYK 54/64 inchi eco-solvent/latex;
Epson SureColor SC-S60610 pentru cel mai bun echipament de mare productivitate la categoria CMYK 54/64 inchi eco-solvent/latex;
Epson SureColor SC-S80610 pentru cel mai bun echipament cu gamut extins de culoare la categoria CMYK 54/64 inchi eco-solvent/latex;

De ce sunt atat de importante aceste premii pentru imprimante si specialistii din domeniul large format? Pentru ca de peste 50 de ani, Keypoint Intelligence – Buyers Lab (BLI) reprezinta sursa principala de informatii obiective si fiabile pentru industria globala de imagistica digitala, conferind o garantie a calitatii recunoscuta la nivel mondial in cadrul industriei din care fac parte produsele pe care le aleg spre premiere. Autoritate independenta si lider in domeniul imagisticii, BLI ofera informatii, evaluari competitive si teste pentru imprimante, copiatoare, multifunctionale, scanere, precum si pentru solutii si produse software.

Titlurile BLI Pick 2017 obtinute pentru fiecare model in parte din ultima generatie SureColor SC-S de la Epson sunt, de altfel, inaugurale. Testele au fost realizate de echipele de experti tehnicieni si analisti in laboratoarele BLI, la interval de 6 luni, pe o serie de echipamente din Europa si SUA , in cadrul programului de testare a dispozitivelor eco-solvent/latex lansat in 2016.

Keypoint Intelligence a lucrat indeaproape cu Epson pe timpul testarilor si toate cele trei imprimante cu eco-solvent din seria Epson SureColor SC-S au prezentat cele mai scazute nivele la masuratorile Delta E dintre toate dispozitivele testate”, a declarat David Sweetnam, Director de Cercetare in Laborator pentru EMEA/Asia, Keypoint Intelligence. “Aceste premii confera recunoastere speciala fabricantilor si produselor care performeaza mai mult decat cele din categoria lor in cadrul testarilor noastre complete de laborator, iar toate cele trei modele din seria S s-au prezentat exceptional la testele noastre – oferind precizia pe care ar aprecia-o orice magazin care imprima color.”

Ce beneficii presupune pentru clienti inovatia tehnologica de la Epson? Iata cateva puncte forte ale seriei SureColor SC-S apreciate, de altfel, si de BLI: tehnologia de ultima ora PrecisionCore a capului de imprimare MicroPiezzo TFP care permite plasarea cu mare acuratete a picaturilor de cerneala pe suprafata de imprimat, astfel incat sa ofere, la rezolutie de 1440×1440 dpi si viteze ridicate de productie, printuri realizate cu mare precizie pe diverse substraturi pentru semnalistica indoor si outdoor, postere, display-uri grafice, backlit, POS, tapet, canvas, chiar si filme pentru grafica pe masini. Un gamut extins de la cele 4 culori clasice CMYK prezente la modelele SC-S40610 si SC-S60610 si pana la 10/11 culori, inclusiv rosu, portocaliu, alb sau metalic ce pot crea efecte spectaculoase pentru proiectele mai speciale ale clientilor, la o calitate fotografica. De remarcat si posibilitatea de a lamina printul la numai 6 ore de la imprimare, datorita formulei de cerneala UltraChrome GS3 folosita de aceste trei modele, ceea ce le da posibilitatea utilizatorilor de a realiza intreaga lucrare in aceeasi zi.

“Solutiile de imagistica profesionala oferite de Epson sunt proiectate astfel incat sa integreze o tehnologie avansata si performanta a preciziei, iar seria noastra de imprimante SureColor SC-S reprezinta un exemplu ideal in acest sens”, sustine Matthew McCausland, Product Manager, Professional Imaging, Epson America, Inc. “Cu un sistem precis de incarcare a suportului media si posibilitatea ca printurile sa fie supuse laminarii chiar in aceeasi zi, imprimantele cu eco-solvent din seria Epson SureColor SC-S se numara printre cele mai rapide din categoria lor de pret si ofera calitate inalta si valoare clientilor nostri. Suntem onorati sa fim recompensati cu aceste premii apreciate in domeniu.”

In plus, aceste premii pot fi completate si de pozitia de numarul 1 pe care Epson o ocupa cu aceasta noua serie SureColor SC-S in clasamentul celor mai bine vandute imprimante cu eco-solvent din Europa de Vest. Conform cercetarii independente coordonate de Infosource, Epson a crescut cota de piata pentru aceste imprimante de la 9% in 2015, pe atunci al cincilea in clasament, la 28.4% pana la sfarsitul anului 2016, situandu-se pe primul loc in Europa ca vanzari pentru aceasta categorie.

“Suntem incantati ca SureColor SC-S a devenit lider pe piata in Europa atat de repede”, a spus Marc Tinkler, Head of Product Marketing, Professional Printing Solutions, Epson Europe. “Suntem pe deplin dedicati dezvoltarii continue a imprimantelor noastre large format SureColor, ceea ce demonstreaza ca tehnologia noastra indeplineste cerintele riguroase ale furnizorilor de servicii de imprimare in mediile de productie solicitate. Sustinand cu investitii considerabile cercetarea si dezvoltarea, strategia Epson este aceea de a deveni principalul furnizor mondial de imprimante inkjet, indiferent de piata, iar obiectivul nostru este de a oferi cea mai buna combinatie a tehnologiei imprimarii cu cea a cernelii, astfel incat sa punem la dispozitie calitate superioara, fiabilitate excelenta si cel mai bun randament al investitiilor pentru cea mai larga gama de aplicatii de imprimare profesionala.”