De la un model foarte competitiv precum Epson SureColor SC-F9200 la noul Epson SureColor SC-F9300, surprinzand inca o data clientii

Lansand in septembrie 2017 imprimanta pilot a seriei cu sublimare SureColor F, Epson intrece, si de aceasta data, asteptarile clientilor. Cum a reusit Epson? Noul model de 162.5 cm (64 inchi) reprezinta o evolutie a tehnologiei imprimarii de mare incredere de la Epson care ofera o calitate imbunatatita, cu o si mai mare productivitate si fiabilitate.

Este o provocare sa intrecem un produs care este deja incredibil de fiabil, foarte rapid si de calitate extrem de inalta, dar cu SC-F9300, exact asta am facut”, declara Richard Barrow, Senior Product Manager, Epson Europe. “Este o imprimanta mai rapida, manipuland mai bine chiar si substraturile foarte subtiri si preintampina indoirea, dar si alte probleme obisnuite de alimentare.”

Imprimanta de varf a seriei cu sublimare SureColor F beneficiaza de toate avantajele tehnologice deja demonstrate si apreciate ale gamei Epson SureColor SC-S dedicate semnalisticii, dar integrand cateva noutati proprii imprimantelor cu sublimare.

Phil McMullin, Sales Manager la Epson, declara ca principala imbunatatire adusa noului model se refera la viteze superioare, precum si la un nou mecanism de alimentare pentru a evita indoirea chiar si atunci cand se manipuleaza substraturi subtiri de minimum 40 g/m², mentinand tensiunea constanta: “In ultimii doi ani, am avut un real succes cu seria SureColor S de imprimante de semnalistica si unul dintre punctele forte imbunatatite a fost sistemul de alimentare, astfel ca am preluat acest sistem de la seria de semnalistica si l-am adaptat pentru F9300.”

Acest sistem de alimentare contribuie la folosirea mai eficienta a imprimantei pe parcursul proiectelor mai lungi, asigurand acuratete deosebita imprimarii si protejand capul de imprimare.

Imprimand la viteze de pana la 108.6 m²/h (in modul 360x720dpi), deci cu 10 m²/h mai mult decat predecesorul ei F9200, la o rezolutie de maxim 720 x 1440 dpi, noua imprimanta are un gamut de culoare imbunatatit. “Nu am introdus, in aceasta etapa, nicio noua culoare la mixul existent, dar cu beneficiile pe care le aduce aceasta noua tehnologie Precision Dot credem ca veti obtine cel mai extins gamut posibil chiar comparativ cu imprimantele ce folosesc culori suplimentare.”

Tehnologia Precision Dot implica tehnicile: Half Tone Module pentru o buna plasare a picaturilor de diferite dimensiuni, LUT (Look Up Table) pentru o raspandire precisa a culorilor pe toate categoriile de suporturi, textile si rigide si Microweave ce permite diferite moduri de imprimare, toate avand ca scop o calitate ridicata a imprimarii, fara efecte de banding si de granulatie, chiar si la viteze superioare de imprimare.

Ca si celelalte modele din gama de imprimante cu sublimare de la Epson, SureColor SC-F9300 utilizeaza cerneala UltraChrome DS, fiind disponibila numai cu versiunea de negru intens HDK. Aceasta cerneala a obtinut certificarea Eco Passport de la Oeko-Tex® si a trecut testul japonez AZO, ceea ce presupune siguranta internationala a textilelor imprimate atat pentru adulti, cat si pentru copii si chiar nou-nascuti.

Chiar daca seamana cu predecesoarea sa, avand un dublu cap de imprimare Epson PrecisionCore TFP, 2×4 culori (2xCMY, HDK), cartuse de cerneala de 1.5l care se pot schimba cu cartuse de 1l (1.08kg), dimensiunea picaturii de 4 pl, SC-F 9300 comporta un design modificat in profunzime.

De la un nou sasiu ale carui elemente au fost revazute pentru mai multa stabilitate si precizie in timpul imprimarii, la un nou platou de imprimare hibrid format dintr-o parte plata in zona capetelor de imprimanta, pentru o imprimare mai omogena tocmai datorita reducerii efectului de benzi verticale si o parte usor lasata, ca niste goluri chiar dupa capetele de imprimare, permitand hartiei sa se dilate atunci cand este incarcata cu cerneala, pentru reducerea frecarii capului de imprimare.

Aceste beneficii sunt sustinute si de sistemul de tensionare automata AD-ATC care permite imprimarea calitativa a mediilor dificile cu grosimi si greutati diferite. Noua este si iluminarea cu led si fereastra larga, transparenta de verificare a calitatii imprimarii in timpul tirajelor, precum si o noua protectie a capului de imprimare si un nou sistem de curatare a acestuia pentru a preintampina eventuale blocaje cauzate de reziduurile de cerneala sau particulele de praf. In plus, Epson a pus la dispozitie un sistem simplificat de configurare a mediilor de tiparire.

Noul software Edge Print RIP si Epson Edge Control Dashboard permit inceperea imediata a imprimarii, iar LFP Accounting Tool este un instrument necesar pentru a tine evidenta costurilor de exploatare, uscare rapida, corectare initiala automata a pozitionarii asimetrice.

Companiile care incearca sa isi scurteze ciclurile logistice si sa produca inhouse ceea ce au nevoie sau care vor o productivitate ridicata in sfera textilelor si a materialelor flexibile la calitate superioara gasesc in noul model imprimanta dorita.

Epson ofera o solutie completa – imprimanta, cernelurile, substraturile, software-ul si asistenta, totul fiind conceput sa functioneze perfect impreuna. In plus, configurarea si utilizarea sunt simple, reprezentand solutia ideala pentru companiile care ofera servicii de tiparire si vor sa adopte sublimarea sau vor sa faca upgrade de la un model anterior”, a mai precizat Richard Barrow.