Jetrix LXi8 – cap de serie pentru noua gama de imprimante flatbed LED-UV Jetrix LX5 si LX3 de la InkTec

In contextul unei dezvoltari globale uimitoare a imprimarii large-format in ultimii zece ani, cererea pentru o imprimare rapida si de mare impact creste si in Romania. Prin tehnologiile avansate propulsate pe piata in fiecare an, producatorii de imprimante, cerneluri si suporturi media au accelerat aceasta tendinta.

Cu fiecare nou model Jetrix, InkTec continua sa perfectioneze cea mai apreciata tehnologie a imprimarii pentru domeniul large format – cea pe baza de cerneala UV. Anul 2017 reprezinta pentru InkTec un dublu prilej de celebrare – lansarea celei mai avansate imprimante flatbed UV Jetrix LXi8 la Fespa in Hamburg si implinirea a 25 de ani de existenta pentru compania coreeana.

LXi8 este prima noastra imprimanta de productie si ne va introduce intr-un nou segment de piata unde vom incepe sa incheiem contracte cu unele dintre companiile cu volum ridicat de productie”, a declarat Yoonki Lee, Product Manager la InkTec. “Este ideal pentru aplicatii precum semnalistica outdoor, grafica pe film transparent pentru ferestre, decoratiuni interioare, decoratiuni pe mobilier, aplicatii industriale, printuri pe lemn, spot varnishing, tastaturi industriale.”

Dublam viteza, extindem suprafata si diminuam consumul de energie

LXi8 deschide noi oportunitati incitante pentru companiile care se ocupa de semnalistica si afisaje, datorita vitezei si a eficientei combinate cu rezultate optime de imprimare”, a adaugat Ben Woodruff.

Cu o suprafata de lucru extinsa si stabila ce permite imprimarea materialelor rigide de 3.2×2 m si cu o grosime de 100mm, echipata cu un sistem automat de vacuum impartit in doua zone si pe care poti fixa cu usurinta suportul media pentru o imprimare precisa, “este greu de spus ce nu poate imprima LXi8”, marturiseste Ben Woodruff.

Cea mai rapida generatie de capete de imprimare de la Konica Minolta 1024i (6 picolitri) ce atinge o viteza maxima de 197m²/h in modul Draft – de doua ori mai mare fata de modelele Jetrix anterioare – foloseste tehnologia avansata MEM (Micro Electro Mechanical Systems) si permite o imprimare fotorealista cu o rezolutie de 1080x720dpi si anti-banding. Avand disponibila o configuratie maxima de 8 canale – CMYK, LC, LM, White, Varnish sau Primer, Jetrix LXi8 este capabil sa reproduca o gama larga de culori, la viteze de 180m²/h in modul “Productie”, 53m²/h in “Calitate” si 33m²/h in “Fine Art Mode”.

De asemenea, dispune de multe functii automate si sisteme de siguranta pentru a creste productivitatea: sistemul de protectie a capului de imprimare si curatarea automata a acestuia in timpul imprimarii, pentru a se asigura o durata mai lunga de viata a acestuia, sistemul de siguranta de tip “cortina luminoasa” pentru prevenirea accidentelor, sistemul eficient pe baza de LED care nu necesita preincalzire, eliminand riscul de a deforma materialul, are o durata de 20 000 de ore fata de sistemele obisnuite (700 – 1000 de ore), nu degaja ozon si nici mercur si consuma mai putin curent electric, reducand astfel impactul asupra mediului inconjurator.

Cum va mai puteti optimiza productivitatea? Operand interfata intuitiva GUI (Graphical User Interface) de la Jetrix LXi8 dotata cu functiile “Drag&Print” si “Multi Array&Copy” pentru a aseza si imprima cu usurinta imaginile pe monitor, precum si functia “Printing zone setting” care va ajuta sa stabiliti dimensiunile fara a depasi limitele zonei de imprimat.

Inginerii InkTec au echipat celelalte doua modele din seria LX UV LEDJetrix LX5 si Jetrix LX3 – cu aceleasi functii si sisteme automatizate ca si Jetrix LXi8, insa le-au adaptat pentru operarea materialelor cu dimensiuni mai mici: 2.44×1.22m si o grosime de 100mm pentru Jetrix LX5 si 1.44×0.72m si o grosime de 70mm pentru Jetrix LX3.

Echipate cu capete de imprimanta Konica Minolta KM1024/6picolitri, cele doua modele permit o imprimare fotorealista si anti-banding la viteze de pana la 60m²/h in modul Draft pentru LX5 si respectiv 42m²/h pentru LX3. Cu aceste modele puteti obtine performanta ridicata si eficienta pentru imprimarea promotionalelor si a accesoriilor de tip suveniruri.

Jetrix LX5 a fost conceput optional si cu sistem Roll to Roll cu latimea de 2.19m care se ataseaza in partea din fata a suprafetei de lucru, ceea ce permite imprimarea pe o gama foarte larga de materiale, cu atat mai mult cu cat a fost prevazut, optional, si cu un sistem cu efect anti-static de lunga durata pentru anumite suporturi media.

Jetrix LX3 a fost proiectat ca un flatbed UV LED compact si robust pentru a fi accesat chiar si in spatii restranse, cu un cost de investitie initial scazut.

De ce este atat de apreciata cerneala UV InkTec folosita de cele trei modele Jetrix LX? Tocmai pentru ca se adapteaza unei varietati de materiale, atat rigide (Aluminiu compozit, Correx, Acril, sticla si spuma PVC), cat si flexibile (Flex, PVC, Vinil), este durabila de-a lungul timpului, fiind stabila si se adapteaza multor aplicatii indoor si outdoor, datorita pigmentilor de inalta calitate din compozitia acesteia. Se pot crea printuri de mare impact, cu lacuire partiala sau totala, atat pe substraturi dificile precum metal sau sticla cu ajutorul Primer-ului sau pe materiale transparente si colorate cu ajutorul cernelii albe.

Speram sa trezim interesul potentialilor clienti care vor sa beneficieze de progresul noilor noastre tehnologii si sa-si imbunatateasca actualele lor echipamentele. Pe langa viteza maxima uimitoare, LXi8 este dotat cu o serie de noi caracteristici, printre care si cerneala InkTec de ultima generatie. Este un echipament solid, de incredere – iar noi deja ne bazam pe o infastructura de cercetare si dezvoltare si o echipa cu experienta in software, care sa stie cum sa le imbine mai eficient”, a mai declarat Ben Woodruff, Head of National Sales, InkTec Europe.

Daca vrei sa testezi cea mai rapida imprimanta flatbed LED-UV Jetrix LXi8, te asteptam la Fespa, Hamburg, la standul B5 – C20, in perioada 8 – 12 mai 2017.