S-au aplicat intr-un timp record 3300 m² de folie Facade Film Avery Dennison® pentru reamenajarea cladirii de 90m inaltime Berliner Tor Center din Hamburg

Atunci cand ai de indeplinit un proiect cu deadeline-uri stranse, buget care nu trebuie depasit si exigente legate de calitate din partea clientului, trebuie sa raspunzi provocarii cu cea mai potrivita solutie, inca de la inceput. Un astfel de proiect a fost si reamenajarea pe interior si exterior a cladirii de 90m inaltime Berliner Tor Center din Hamburg, mai exact, redecorarea elementelor din otel de la exterior si a unei parti a fatadei acesteia. Iar contextul in care trebuia realizata toata lucrarea nu era tocmai incurajator. Presiunea de a finaliza redecorarea la exterior in acelasi timp cu renovarea la interior, conditiile meteorologice de lucru, precum si locatia santierului la trei ore distanta ar fi putut provoca intarzieri serioase in orarul si asa foarte strans al proiectului.

Tinand cont de toate aceste aspecte, pentru o mai buna desfasurare a lucrarilor proiectului, Carsten Thormann de la compania CKT Folien Technik GmbH, care s-a ocupat de reamenajarea la exterior a cladirii, a ales folia adeziva Facade Film de la Avery Dennison, varianta de culoare antracit. A fost cea mai eficienta solutie de colantare cu o rezistenta de pana la 10 ani si care sa se aplice repede si fara grund in prealabil, date fiind deadline-urile stranse ale lucrarii si gradul de umiditate si temperatura de pe santier, in acea perioada!

Suntem norocosi sa lucram cu un client care deja a inteles economia de timp si bani pe care o presupune aceasta folie – precum si rezistenta rezultatului finit. Un proiect de aceasta anvergura si care se desfasoara in asemenea conditii meteorologice ar fi fost extrem de dificil de predat la timp”, a subliniat Carsten Thormann.

Cu o aplicare care se poate face in conditii de ceata, ploaie si la o temperatura minima de 0ºC, Façade Film de la Avery Dennison a fost alternativa excelenta la vopsire. Reuseste nu numai sa protejeze elementele de la exterior mai bine decat vopseaua, dar si sa ofere un aspect estetic fin si o gama larga de culori (standard, metalice, mat), inclusiv personalizate (RAL, Pantone).

 “Sa lucrezi la inaltime inseamna sa faci fata vanturilor puternice si temperaturilor joase. Folia de la Avery Dennison pentru fatade poate fi aplicata la temperaturi incepand cu 0ºC si poate suporta conditii de umezeala”, a declarat Carsten Thormann.

Cu o grosime de 90 microni, folia se muleaza pe cele mai dificile suprafete, contururi neregulate, pe suporturi precum: plastic, aluminiu, otel, placi armate ale fatadelor si din HPL. Rezistenta la UV si la factorii externi precum decolorarea si umezeala, folosirea acestui film poate creste chiar si durata de viata a ramelor de geamuri.

Folosirea foliei Avery Dennison Facade Film ne asigura o durabilitate de 10 ani in comparatie cu vopseaua care dureaza aproximativ 5 ani , precum si protectie suplimentara pentru componentele de otel impotriva intemperiilor”, puncteaza coordonatorul proiectului.

Testarea in prealabil a foliei pe durata iernii, pe teren, a constituit un avantaj pentru reusita proiectului Berliner Tor Center. “Acest test a fost un succes, iar increderea in aplicarea cu usurinta a acesteia a permis o cotatie competitiva si cu risc scazut”, ne-a spus Jean Claaßen, Senior Business Development la Avery Dennison.

Am folosit mii de metri patrati de folie Facade Film de la Avery Dennison pentru a redecora aceasta cladire si a fost conform previziunilor de timp de care aveam nevoie pe santier, fara intarzieri prelungite cauzate de conditiile neprevazute de vreme”, ne-a asigurat Carsten Thormann. “Clientul a fost incantat de rezultate, iar noi am finalizat proiectul cu o saptamana inainte de deadline.”
Un alt avantaj foarte important al acestui tip de folie autoadeziva este costul cu 25% mai mic in comparatie cu solutiile alternative, fara compromisuri privind rezultatul final.

Pentru cele mai reusite reamenajari de fatade, redecorari de spatii comerciale si rebranduiri de cladiri de birouri, folia Facade de la Avery Dennison® este disponibila pentru achizitionare la Dacora Print.