Cernelurile Genesta dezvoltate de Epson in colaborare cu For.Tex pentru imprimarea pe textile au obtinut certificarea ECO PASSPORT OEKO-TEX®

Conform viziunii sale ecologice adoptate la nivel mondial, Epson considera prioritara protejarea mediului inconjurator in toate procesele sale de fabricatie si pentru toate produsele sale.

Dupa ce, anul trecut, cerneala UltraChrome® DS pentru seriile de imprimante cu sublimare de la Epson, SureColor SC-F6000, SC-F6200, SC-F7000, SC-F7100, SC-F7200 si SC-F9200, alaturi de cerneala UltraChrome® DG si produsele auxiliare de pregatire a materialelor textile pentru imprimanta direct-to-garment SureColor SC-F2000 au primit certificatul ECO PASSPORT by Oeko-Tex®, iata ca anul 2017 vine pentru Epson cu inca o certificare ECO PASSPORT OEKO-TEX® in zona imprimarii digitale pe textile, de data aceasta pentru cerneala Genesta folosita de seria de echipamente Monna Lisa®. 

Astfel ca intreaga gama de cerneluri Genesta speciale pentru industria textilelor (acide, reactive, cu dispersare, de tip pigment, cu dispersare prin sublimare) sunt certificate ECO PASSPORT de catre autoritatea europeana pentru siguranta textilelor OEKO-TEX®.

“Suntem foarte mandri ca am primit certificarea ECO PASSPORT pentru toate cernelurile noastre Genesta de top pentru textile”, a declarat Tomoaki Kuwata, General Manager Departamentul de Planificare Strategica Epson. “Acest lucru asigura toti utilizatorii de echipamente Monna Lisa® din lume ca Epson se conformeaza legislatiei de mediu necesare si este urmatorul pas in promovarea unei metodologii noi sustenabile de imprimare dupa anteriorul ECO PASSPORT obtinut de cernelurile UltraChrome.”

Testarea cernelurilor Genesta s-a efectuat in doua etape, pe de-o parte, verificarea elementelor chimice din compozitie in raport cu lista de substante restrictionate Oeko-Tex®, iar pe de alta parte, verificarea componentelor in raport cu lista de substante restrictionate pentru fabricatie, certificandu-se astfel ca gama Genesta este sigura pentru mediu si oameni.

Prin compozitia sa, cerneala Genesta indeplineste cele mai inalte standarde de calitate si rezistenta pe fibre, iar prin ECO PASSPORT se confirma respectarea normelor internationale de siguranta, putand fi utilizata cu succes in productia ecologica a textilelor.

De asemenea, ambalarea cernelurilor Genesta in cartuse termo-etansate din aluminiu cu straturi multiple, cu o capacitate de 1 sau 3l, dupa ce, in prealabil, cerneala a fost degazeificata, asigura o utilizare completa a acestora, ceea ce presupune pierderi minime de cerneala. Datorita fiabilitatii cernelurilor Genesta, se reduce numarul ciclurilor de curatare a capetelor de imprimare, realizandu-se astfel o imprimare perfecta pe orice fel de fibre, cu un consum minim de cerneala.

Cele peste 3 milioane m² de tesaturi imprimate digital, din 2005 si pana in prezent, cu cerneala Genesta pe echipamentele industriale Monna Lisa®, reprezinta inca o dovada a fortei inovatoare pe care Epson, impreuna cu partenerii sai, F.lli Robustelli si For.Tex, au implicat-o in dezvoltarea unei imprimari sustenabile pe textile.

Prin parteneriatul incheiat de Dacora Print cu Epson si F.lli Robustelli, clientii de pe piata din Romania interesati de imprimarea digitala pe textile, la calitate superioara, pot beneficia acum numai de la Dacora Print de consultanta de specialitate in achizitionarea celor mai noi modele de imprimante digitale profesionale Monna Lisa® si cerneala Genesta.