Epson si Dacora Print se bucura de expertiza Robustelli si For.Tex pentru consolidarea liniei de echipamente Monna Lisa® dedicate industriei textile
Chiar daca in 2016, imprimarea digitala pe textile reprezenta doar 2.8% din totalul acestei piete la nivel global, cel mai mare potential de crestere pana in 2021 a fost identificat ca apartinand aceluiasi segment al textilelor si, in mod special, procesului digital de imprimare pe textile, conform Raportului Smithers Pira realizat anul trecut. De-a lungul ultimilor ani, mari producatori de echipamente de profil si-au manifestat un interes ridicat pentru renumite afaceri de familie din zona imprimarii textilelor, cu care au realizat colaborari fructuoase.

Astfel de parteneriate sunt si cele realizate de Epson Italia S.p.A – parte a Grupului Epson – in iunie 2015 cu For.Tex, lider in industria de imprimare a textilelor, specializat in vanzarea de cerneluri pentru textile si in fabricarea si vanzarea de agenti de tratare in procesele de imprimare pe textile, precum si in 2016, cu Fratelli Robustelli, lider in industria de imprimare pe textile. Achizitia a 100% din capitalul celor doua companii, ce isi au sediul chiar in Como, inima industriei textile europene si italiene, a pozitionat Grupul Epson chiar in centrul acestei industrii, contribuind semnificativ la modelarea procesului de integrare a digitalului si in industria textila la nivel mondial.

Sunao Murata, COO al Diviziei de Operatiuni pentru Imprimarea Profesionala in cadrul Grupului Epson, numit in functia de Presedinte al companiei Robustelli, a declarat: “Pentru Epson este o extindere foarte interesanta. Pe masura ce se dezvolta piata imprimantelor textile digitale de foarte buna calitate, cred ca oficializarea parteneriatului nostru cu Robustelli ne ofera o buna ocazie de a satisface nevoile unui numar tot mai mare de clienti care cauta sa canalizeze avantajele solutiilor digitale avansate in impulsionarea afacerilor. Vom lucra indeaproape cu colegii nostri de la Robustelli pentru a duce seria Monna Lisa® la nivelul urmator si pentru a ramane lideri in domeniu.”

“Suntem bucurosi si mandri sa facem parte din Grupul Epson”, spune Valerio Robustelli, unul dintre proprietarii F.lli Robustelli. “Cooperarea nostra cu Epson a condus la dezvoltarea Monna Lisa®, o imprimanta industriala digitala pentru textile, care este in prezent o referinta pe piata de imprimare a textilelor la calitate ridicata. Combinarea competentelor noastre reprezinta concluzia fireasca a unui proces de inovare pentru satisfacerea nevoilor clientilor din Italia si din restul lumii.”

Colaborarea stransa cu For.Tex si Robustelli, inca din 2003, in scopul dezvoltarii imprimantei profesionale Monna Lisa® pentru imprimarea digitala pe textile, i-a permis companiei Epson sa se perfectioneze si in domeniul industriei textile, de la strategie si design si pana la productie si vanzare, iar experienta in management pe care Epson a castigat-o, de-a lungul timpului, ii confera acesteia avantajul de a se adapta instant la evolutia rapida a imprimarii pe textile.

“In ultimii ani, For.Tex a contribuit, in mod deosebit, la eforturile depuse de Epson de a inlocui imprimarea analogica cu cea digitala”, adauga Sunao Murata. “Combinand tehnologia digitala inkjet pentru textile a lui Epson cu expertiza tehnica si pe marketing a lui For. Tex, am reusit sa generam valoare reala pentru cresterea numarului clientilor convinsi ca digitalul reprezinta viitorul.”

Monna Lisa®, rodul unei colaborari de peste 15 ani intre Epson, Robustelli si For.Tex in sectorul imprimarii digitale pe textile
Parteneriatul dintre cele trei importante companii, Epson, For.Tex si F.lli Robustelli, s-a concretizat in proiectarea si fabricarea primei imprimante digitale pentru textile cu tehnologie de printare piezoelectrica inkjet de la Epson – Monna Lisa® – care a fost recunoscuta in industrie drept cea mai buna imprimanta digitala pentru textile din lume.

Lansata pentru prima data in 2003, prin cumularea experientei celor trei companii specializate in printarea pe textile, Monna Lisa® a evoluat tehnologic semnificativ de la un model la altul, atat ca design, cat si ca tehnologie de printare, fiind disponibila in trei variante de latime – 180, 220 si 320 cm.

Cernelurile folosite pentru Monna Lisa®, Genesta, au fost dezvoltate impreuna cu For.Tex, specialistul in cerneala pentru imprimarea pe textile. Sunt cerneluri performante, rezistente, care se pot aplica, intr-o multitudine de culori, pe fibre naturale sau in combinatie cu poliester, fara a fi nevoie de tratare cu aburi sau spalare. De aceea, Monna Lisa® reuseste sa incorporeze, intr-un singur sistem, intregul proces de productie de la pre-tratare si pana la printul final, oferind o productie fiabila la scara larga si, in acelasi timp, protejand resursele mediului inconjurator.

Giovanni Pizzamiglio, Epson Europe Head of Sales si membru in consiliul de conducere la F.lli Robustelli, subliniaza: “Monna Lisa® este o alternativa viabila pentru piata textila datorita catorva caracteristici cheie, printre care reducerea timpului de productie, capacitatea de a imprima pe orice fel de fibre sau pe baza oricarei variante de design. Face posibila eficientizarea productiei de esantioane si de prototipuri, reducand drastic costul si mentinand cea mai buna calitate. Consumul redus de energie si de apa face din acest echipament o imprimanta de ultima generatie in extraordinara evolutie a tehnologiilor de imprimare folosite in industria textila.”

Prin parteneriatul incheiat de Dacora Print cu Epson si F.lli Robustelli, clientii de pe piata din Romania interesati de imprimarea digitala pe textile, la calitate superioara, pot beneficia acum numai de la Dacora Print de consultanta de specialitate in achizitionarea celor mai noi modele de imprimante digitale profesionale Monna Lisa®.