Lansarea modelului pilot SC-F9200 din noua generatie a imprimantelor cu sublimare EPSON SureColor SC-F7200 si SC-F6200 ofera acces la performanta si profit ridicate

Intr-un sector care a inregistrat, in ultima vreme, o deosebita evolutie, precum este imprimarea pe textile, Epson a anticipat nevoia implementarii unor solutii viabile pentru producatorii din aceasta arie care sa aduca beneficii remarcabile in cel mai scurt timp: productivitate, fiabilitate, calitate, flexibilitate.

Avand in vedere si celelalte doua imprimante cu sublimare recent lansate din seria F – EPSON SureColor SC-F7200 si SC-F6200 – Richard Barrow, Senior Product Manager la Epson Europe declara: “SC-F9200 reprezinta capul de lista al seriei SureColor F, situandu-se ca un produs pilot; este cel mai rapid si mai productiv echipament pe care l-am realizat in cadrul acestei serii.

Cu SC-F9200 dublam capul de imprimare si maximizam productivitatea

Inginerii de la Epson au creat un model avangardist care imbina tehnologia PrecisionCore™ cu cele doua capete de imprimare TFP®, permitand obtinerea unor rezultate exceptionale in imprimarea la calitate fotografica si cu o acuratete desavarsita, chiar si la rezolutii de pana la 720x1440dpi.

Vitezele de imprimare de pana la 97m² in modul de lucru schita, 56m² in modul productie si 27m² in modul de lucru calitate ridicata ofera utilizatorilor atingerea unei productivitati in crestere, inovativa combinatie asigurand un ciclu de viata mai lung pentru echipament.

Cu SC-F9200 dublam volumul disponibil de cerneala si optimizam costurile de productie

Epson si-a dat seama cat este de important pentru clientii sai sa-si poata mentine costurile totale de imprimare la un nivel scazut. Cu SC-F9200, este usor sa atingi un cost foarte scazut pe metru patrat datorita rezervoarelor de cerneala cu o capacitate mai mare si a tehnologiei UltraChrome® DS”, sustine Richard Barrow.

Cerneala de ultima generatie HDK Black din gama UltraChrome® DS – cerneala neagra cu densitate superioara pe care o regasim si la modelele SC-F7200 si SC-F6200 – este special conceputa astfel incat, cu o cantitate mai mica, se poate crea atat un negru puternic, dens, cat si un negru in nuante neutre. Totul la un cost, surprinzator, mai mic! Se pot diminua costurilor totale, intrucat aceasta tehnologie ajuta la reducerea consumului total de cerneala comparativ cu volumul consumat prin aceeasi tehnologie, dar folosindu-se cerneala neagra normala.

Cerneala HDK Black a fost dezvoltata o data cu lansarea noii serii a imprimantelor cu sublimare, pentru ca se potriveste productiei textilelor, precum si nevoilor si dorintelor pietei de textile, inclusiv celor de uz caznic, industriei de imbracaminte sau amenajarilor interioare”, declara Barrow.

Imprimanta dispune de un sistem de cerneala integrat, superior ca volum si calitate sub forma a doua rezervoare reincarcabile de cate 1.5l fiecare, ceea ce ridica considerabil productivitatea, asigurand fluiditate si continuitate in procesul de munca. Beneficiarii se vor bucura de si mai multe avantaje care faciliteaza manevrarea echipamentului si scad costurile de intretinere, precum si timpul de operare a printurilor. Este vorba despre un sistem automat de control al intinderii materialelor pentru imprimare ce implica prezenta unui singur operator, un modul extins, final de incalzire disponibil la temperaturi de la 30 la 55ºC si, optional, un uscator cu aer ce permite produselor sa fie infasurate, in cele mai bune conditii, pe sistemul de preluare. Acesta din urma a fost creat sa functioneze cu cea mai mare precizie de +/- 2.5 mm, asigurand suport pentru o greutate de 40kg.

Si pentru ca EPSON se gandeste la cat mai multe posibilitati de a-si mentine clientii multumiti, echipamentele seriei SureColor F sunt compatibile cu noile tipuri de hartie de transfer de pana la 64 inch: DS Transfer Production Paper – adaptata nevoilor clientilor cu volum ridicat, DS Transfer Adhesive Textile pentru productia tesaturilor de top si a hainelor, DS Transfer Multipurpose Paper, care este potrivita aplicatiilor pe suprafete subtiri sau rigide. Aceasta hartie este disponibila in role lungi, fiind conceputa in mod special pentru transferul de cerneala pe obiecte promotionale (inclusiv cani), carcase de iPhone, placi ceramice, suprafete din lemn, textile pe baza de poliester. “Suntem foarte incantati de noua gama de produse,” ne marturiseste Barrow despre hartia de sublimare ,“intrucat ne conduce catre urmatorul nivel in ceea ce priveste inaintarea pe piata a unei oferte de productie in sectorul textilelor.

Fie ca este vorba despre imprimare cu sublimare pe imbracaminte, articole sportive, materiale pentru decoratiuni interioare, steaguri sau semnalistica, impactul acestui echipament in procesul de productie in masa a textilelor este semnificativ. Rapiditate, consecventa, calitate exceptionala a printurilor, costuri reduse sunt doar cateva din trasaturile ce le confera valoare si unicitate echipamentelor din noua generatie de imprimante cu sublimare concepute de EPSON.