Joker Workshop conteaza in fiecare zi pe Epson SureColor F2000 intr-o experienta artistica unica

Cand intri in magazinul Joker Workshop din Burnaby, la est de Vancouver, Canada, ramai aproape mut de uimire. Te astepti sa gasesti acolo tricouri imprimate, snowbord-uri si alte obiecte printate. Dar ochii iti raman atintiti pe o colectie rafinata de “tablouri”, manifestari artistice inramate si postate pe peretii magazinului. Ai putea crede pentru cateva momente ca ai intrat intr-o galerie de arta. Si chiar asa este… intr-o anume masura, insa nu este vorba despre o galerie clasica.

 Dezvoltand conceptul de “T-shirt culture”

Din 2011 de cand au deschis afacerea, fondatorii Joker Workshop – David Xin (proprietar si artist) si Joe Su (Retail Manager) – si-au propus sa creeze in constiinta cumparatorului nevoia de a purta lucruri originale, care sa aiba in sine valoare de unicat, marca unui obiect de arta.

Au reusit sa configureze un nou concept de arta contemporana – “T-shirt culture” sau arta care se poarta – ce se incadreaza perfect in sfera intereselor generatiei tinere. Aceasta se simte atrasa de arta modernista, de curentul artei tatuajelor.

 De atunci au inceput sa se promoveze intens pe retelele de socializare media, sa mearga la diverse expozitii si targuri de arta modernista, arta tattoo, atat pentru a se inspira si a cunoaste mai bine comportamentul clientilor, precum si pentru a le vorbi oamenilor despre afacerea, brand-ul si arta pe care ei o pun in valoare.

Ne dorim ca oamenii sa cumpere arta transpusa pe tricou si nu un tricou cu arta pe el. Este o diferenta. Ceea ce ne dorim este ca arta sa fie pe primul plan”, declara Xin intr-un interviu acordat publicatiei “The Vancouver Sun”. Pentru a fi inteleasa cu adevarat filozofia care a stat la baza acestui proiect, a fost nevoie ca cei doi parteneri sa-si educe publicul continuu. La inceput chiar le-a fost dificil sa-i faca pe unii oameni sa inteleaga de ce ar plati dublu pe un tricou autentic Joker Workshop comparativ cu un tricou imitat si produs in masa. Insa pe masura ce oamenii cunosteau si le intelegeau munca, reuseau sa le aprecieze creatiile la adevarata lor valoare.

Joker Workshop isi redimensioneaza activitatea alaturi de Epson SureColor F2000

Elementul de inedit si surpriza debordeaza din toate creatiile Joker Workshop, iar autenticitatea cu care acestea sunt realizate in cel mai fin detaliu este uimitoare. “Majoritatea oamenilor nu puteau crede ca suntem canadieni, dupa ce ne vedeau creatiile”, spune Su. “Considerau ca arta noastra seamana mai degraba cu cea de pe Coasta de Est sau Vest a Statelor Unite.” Interesul pentru creatiile Joker Workshop a inceput sa creasca, la fel si cererea. Era momentul ca toata productia sa se realizeze in-house. Era nevoie sa se supervizeze direct intreg procesul de productie, astfel incat totul sa iasa perfect.

Alegerea perfecta pentru Joker Workshop a fost Epson SureColor F2000. Ideea de perfectiune l-a insotit pe Xin de-a lungul intregii sale vieti si cariere: “Arta furnizeaza acea rara sansa de a ne regandi asteptarile pe care le avem de la viata. Ma straduiesc sa ma perfectionez continuu, atat in munca, cat si in viata mea de zi cu zi.”

Echipamentul a fost achizitionat dupa indelungi cautari si numeroase testari, reprezentand cea mai buna solutie pentru ei. S-au putut evita astfel problemele legate de intarzieri si de calitate ce apareau uneori din partea furnizorilor acestora.
Paleta larga de culori a imprimantei s-a potrivit intru totul cu grafica in culori vii a artistului. Oricine isi poate da seama de inalta calitate a imaginilor realizate pe SC F2000. Clientul priveste fascinat cum, in mai putin de 3 minute, modelul ales din multitudinea creatiilor expuse in magazin se transpune direct pe tricoul sau, intr-un mod simplu si curat. Insusi faptul ca poate fi martor la realizarea pe loc a actului artistic ii confera un plus de valoare brand-ului.

Categoric a schimbat parametrii ecuatiei pentru noi”, a declarat Su. “Nu mai este deloc nevoie sa ne facem griji cu privire la stocuri si nici sa ne incarcam cu acestea, putand oricand sa ne re-umplem stocul imediat.

Tehnologia Epson SureColor F2000 a devenit de neinlocuit pentru activitatea zilnica in magazinul celor doi canadieni, ridicand produsele Joker Workshop la nivelul pe care intotdeauna si l-au dorit acestia, acela de opere de arta.