PhotoBox se bazeaza pe noua serie de imprimante Epson SureColor S in imprimarea fotografiilor pe canvas

Intr-o lume a diversitatii, in care fiecare dintre noi tinde sa iasa din tiparele ce ne acapareaza personalitatile, crearea unei experiente inedite pentru cei apropiati reprezinta o provocare pentru multi dintre noi. Adesea reusim sa-i facem fata cu brio, mai ales atunci cand exista vizionari cu pasiune pentru munca lor, asa cum sunt si cei de la PhotoBox Group.

PhotoBox este afacerea care a debutat in 1999 intr-un garaj din Clerkenwell, Londra, cand fondatorii companiei si familiile lor si-au dat seama de nevoia crearii unui serviciu inexistent pe acea vreme – acela de a imprima online fotografiile digitale pe care acestia le surprinsesera copiilor. Sapte ani mai tarziu, compania creata in 2000 in UK avea sa fuzioneze sub numele PhotoBox Group cu Photoways fondata in Franta de alti doi antreprenori cu principii si idealuri similare.

Acum, la mai bine de 15 ani de activitate intensa, PhotoBox Group s-a extins in 20 de tari, detine 5 fabrici si aproximativ 1000 de angajati care se ocupa de cele 7 brand-uri diferite ale grupului – PhotoBox, Moonpig, Hofmann, PaperShaker, Sticky9, Posterjack si PosterXXL, produc peste 600 de produse personalizate diferite, inclusiv fotografii imprimate pe canvas, pentru 30 de milioane de consumatori.

Performantele unei asemenea dezvoltari nu s-ar fi putut realiza fara investitie sustinuta in tehnologizarea procesului de productie si nici fara perpetuarea in conceptia angajatului PhotoBox a unui cult pentru calitate. James Lawrence-Jones, Group Technical Innovation Director la PhotoBox ne impartaseste din experienta lor: “Calitatea este cheia pentru productie indiferent de perioada anului, de aceea ne formam personalul de la productie pe parcursul intregului an, astfel incat sa fim siguri ca functionam excelent chiar in momentele de varf ale productiei.

 James Lawrence-Jones, Group Technical Innovation Director

Cinci imprimante Epson SureColor SC-S60610 il ajuta pe PhotoBox sa-si consolideze pozitia de lider european pe segmentul B2C in imprimarea personalizata

Provocarile noastre legate de procesul de fabricatie sunt neobisnuite, deoarece avem de imprimat, finalizat si livrat o cantitate imensa de imprimari pe canvas intr-o singura zi, de exemplu, in perioada Craciunului peste 12.000 de panze individualizate pe zi, 24/7, iar noi trebuie sa ne bazam pe cel mai bun echipament de productie care sa indeplineasca standardele noastre inalte de calitate si deadline-urile stranse.”

In contextul unei cereri in ascensiune pentru imprimarea fotografiilor pe canvas, PhotoBox a identificat necesitatea dezvoltarii inovatiei tehnice in procesul de fabricatie, care sa le permita mentinerea parametrilor de excelenta in calitate, viteza si intretinere. “Din 2013, cererea pentru fotografii pe canvas a crescut cu 70% an pe an si era necesar sa ne extindem facilitatile productiei ca sa putem tine pasul si sa livram cea mai buna calitate si cel mai bun serviciu clientilor nostri”, a declarat James Lawrence-Jones.

Cinci imprimante din ultima serie Epson SureColor S au fost achizitionate, completand flota celor 16 echipamente din modelul predecesor SureColor SC-S50610 care deja functionau in fabrica din UK. “Am vrut o imprimanta eficienta pe cerneala care sa ofere calitate superioara la viteze mari si cu fiabilitate maxima, iar noua SC-S60610 indeplineste toate criteriile.”

Echipamentele Epson SureColor SC-S60610 cresc cu 20% viteza de imprimare pe canvas pentru PhotoBox si coboara costurile totale de productie

Noua serie Epson SureColor S raspunde la superlativ asteptarilor preconizate. La scurt timp de la instalarea noilor imprimante, echipa de productie de la PhotoBox resimte deja avantaje considerabile: “SC-S60610 livreaza printuri cu o calitate superioara chiar si la un numar redus de treceri ale capului de imprimare si ofera eficienta sporita in folosirea cernelurilor; toate acestea, combinate cu o marire de aproape 20% a vitezelor de printare, conduc la costuri totale de productie scazute”, adauga Directorul Tehnic.

Puterea de imprimare pe material, rezistenta culorilor intr-o configuratie duala CMYK, viteza de imprimare imbunatatita de pana la 95.3 m²/ora (la o singura trecere a capului de printare) si 52.3 m²/ora (la aplicatiile obisnuite pe banner) sustinute de tehnologia Epson PrecisionCore ce asigura o rezolutie de 1440×1440 dpi au fost special concepute pentru a raspunde cu fiabilitate, calitate si eficienta maxima nevoilor mari de productivitate si unui volum ridicat de clienti.

Suntem siguri de calitatea inegalabila a printurilor pe canvans chiar si atunci cand Epson SureColor SC-S60600 lucreaza singure

Intregul flux de procesare – de la comanda si pana la livrare – dureaza mai putin de 24 de ore cu ajutorul tehnologiilor implicate in imprimarea pe canvas. “Operatorii nostri au invatat sa exploateze atat de bine echipamentele, incat se obtin cele mai bune rezultate de la Epson SureColor. Este un ritm de lucru stresant si avem nevoie de timp pentru productie”, ne explica James Lawrence-Jones. Cunoscandu-se volumul ridicat de munca si termenele limita pe care le au majoritatea proiectelor ce se pot realiza pe noul model din serie, acesta a fost dotat standard cu o tehnologie avansata precum sistemul de control automat al tensionarii care regleaza tensiunea in rola, permitand o incarcare si o manevrare mai usoara a rolelor de catre operatori. Acest aspect este foarte important mai ales atunci cand trebuie sa manipulezi role cu o greutate de 45kg. In plus, v-ati gandit ce inseamna pentru productivitate ca imprimanta sa poata functiona fara a fi nevoie ca cineva sa o supravegheze in continuu?

Noua modalitate de mentenanta automata reprezinta un alt beneficiu”, ne marturiseste Directorul Tehnic James Lawrence-Jones. “Maximizeaza timpul de lucru acordat imprimarii si elibereaza operatorii, iar acestia se pot concentra pe alte sarcini, astfel incat imprimarea sa se faca la cote ridicate de eficienta. In plus, noul mod de incarcare a materialelor inseamna o manevrare mai usoara, mai rapida si foarte precisa a echipamentului – ceea ce ne permite sa imprimam pe o perioada indelungata de timp fara a fi nevoie de o supraveghere permanenta si fiind siguri de o calitate remarcabila ce se regaseste in toate imaginile imprimate.”

Imprimantele SureColor sunt excelente si le solicitam la maximum zi si noapte, producand imagini uimitoare pentru clientii nostri”, afirma Directorul Tehnic James Lawrence-Jones si, daca ne gandim la ceea ce a reprezentat pentru PhotoBox Group investitia in nu mai putin de cinci imprimante din acest model, atunci ne dam seama cat este de puternica afirmatia lui Richard Barrow, Senior Product Manager la Epson Europe: “acest nou model este cu adevarat o superba imprimanta profesionala pentru productie.