Versatia: SureColor ne ofera productivitatea de care avem nevoie

Companie spaniola cu sediul in Tortosa (Tarragona) si birouri in Barcelona, Versatia Corporative se situeaza ca una dintre companiile recunoscute pentru calitatea si gama larga de servicii pe care le ofera clientilor: imprimarea de postere, semnalistica, publicitate outdoor si publicitate 3D, POS, ambalaje, publicitatea pe vehicule, decorari si design interior. Chiar daca este o companie aparuta de numai doi ani pe piata productiei si a graficii publicitare, Versatia Corporative beneficiaza de o experienta vasta in imprimarea digitala, semnalistica si design grafic datorita celor doi parteneri cofondatori care au lucrat timp indelungat in acest domeniu.

Cum a aparut nevoia de a achizitiona un echipament de imprimare in format mare?
In primul rand, pentru a oferi clientilor nostri un raspuns rapid. Productia se realizeaza in Jaén si chiar daca termenul de livrare este de 24 de ore, intotdeauna apar comenzi ce trebuie realizate imediat sau lucrari care se cer a fi refacute din cauza unei greseli. Daca avem un proiect ce trebuie sa fie gata in acea noapte si descoperim o greseala la imprimare, atunci suntem nevoiti sa reimprimam totul acolo. Astfel de situatii ne-au determinat sa achizitionam o imprimanta pe care sa o avem in-house si, in cele din urma, am cumparat doua – un EPSON SureColor cu 10 culori, de 64 inch cu cerneala alba si metalica SC-S70600 si un alt echipament cu doua capete de imprimare EPSON SureColor SC-S50600”, a declarat Albert Favà, unul din proprietarii Versatia Corporative.

Ultra-rapiditate si ultra-efecte cromatice prin EPSON SureColor

In octombrie anul trecut am mers la Viscom in Madrid si am vazut imprimantele EPSON la standul Standkolor. Acolo am decis sa achizitionam un astfel de echipament. Ne gandisem la o imprimanta de 1.60 cu o productivitate ridicata, dar cand am vazut SureColor de la EPSON, totul a venit de la sine”, ne-a marturisit Albert Favà. “In mod normal, o masinarie de 1.60 nu lucreaza la viteza si calitatea la care imprima aceste echipamente SureColor. Posibilitatea de a avea un cap dublu de imprimare – precum EPSON SureColor SC-S50600 – ne da viteza de care avem nevoie pentru volumul nostru zilnic de munca, precum si o calitate incredibila a lucrarilor. Echipamentul imprima in sase treceri la o calitate destul de ridicata, asa cum avem nevoie pentru 80% din munca noastra zilnica. Este extraordinar sa obtii o productivitate de aproape 30m² pe ora cu o imprimanta ca aceasta! Inainte de a achizitiona aceste echipamente, calculasem imprimarea la 14 – 15m² pe ora la calitatea pe care ne-o doream si acum aceste imprimante ne-au oferit dublu!

Avand o experienta indelungata in industria productiei publicitare, proprietarii de la Versatia Corporative cunosteau deja calitatea excelenta oferita de tehnologia Epson. Pentru 80% din volumul lor de lucru este nevoie de o calitate medie a printarii, mai precis de o imprimare in sase treceri. Pentru alti clienti, printre care si un lant de parfumerii, este nevoie de o imprimare in opt sau zece treceri, folosindu-se 10 culori, printre care si culoarea metalizata pe care o obtin cu SureColor SC-S70600. Managerii de la Versatia Corporative sunt foarte incantati de performantele pe care le au cu cele doua imprimante SureColor.

Calitatea oferita de imprimantele EPSON este exceptionala si este cea mai buna de pe piata. Culorile sunt perfecte, griurile incredibile si tonurile pielii sunt reproduse in cel mai fin detaliu. Chiar de curand am realizat o lucrare pe vinil pentru un brand de renume si, in timp ce imprimam, detaliile pielii modelului se observau perfect. A fost un proiect realizat impecabil! Si nu vorbim aici despre print-uri de mici dimensiuni care cer claritate mai scazuta, ci despre un panou de 3 m pentru un magazin.”

Impresionand clientii prin calitate si flexibilitate

Este deosebit de important pe o piata dinamica precum cea a productiei publicitare sa-ti poti modula cu usurinta oferta, in functie de bugetul si nevoile clientilor. In cea mai mare parte a cazurilor, clientii companiei Versatia – designeri sau detinatori de branduri mari – nu cunosc inca posibilitatile oferite de imprimarea digitala din prezent, avand nevoie de sfatul specialistilor din companie pentru a afla cum isi pot implementa ideea creativa. Cel mai usor mod de a face acest lucru este aratandu-le materialele disponibile si explicandu-le ce se poate realiza cu tehnologia de care dispun. Trimiterea catre clienti a unor mostre imprimate cu cerneala metalizata realizate pe SureColor SC-S70600 a avut un impact deosebit cu rezultate imediate.

Totusi, arhitectii specializati in design interior deja s-au familiarizat cu imprimarea digitala. Versatia Corporative a avut din ce in ce mai multe proiecte pe acest segment, atat in Spania, cat si in sudul Frantei, producand materiale pentru decorare de interioare, postere si semnalistica outdoor pentru hoteluri, birouri, locuinte private.

Adaptabilitatea celor doua imprimante SureColor la diferite medii de imprimare, pastrand un grad ridicat de calitate si rapiditate, le-a oferit un avantaj fata de concurenta in satisfacerea cererilor de la clienti.

Putem imprima pe orice – inclusiv vinil, panza, hartie fotografica, cu o calitate exceptionala”, declara proprietarul companiei Versatia. “Cel mai scazut nivel al calitatii pe care echipamentele SureColor il ating il reprezinta imprimarea in modul economic/stocare, iar acesta, comparativ cu cel al altor echipamente functionand in acelasi mod de productie, se diferentiaza precum ziua de noapte. Calitatea este mult mai buna cu aceste imprimante de la EPSON.

Dintre suporturile media utilizate, cele mai frecvente cereri sunt imprimarile pe vinil si panza care se potrivesc pe SureColor SC-S50600 si vinil pe SC-S70600 cu 10 culori. Un alt material pe care specialistii de la Versatia Corporative l-au folosit mult de cand au cele doua imprimante de la EPSON si care s-a adaptat perfect la aceste echipamente este Duratrans pentru backlit-uri.

Cand imprimi in 10 culori cu SureColor SC-S70600 in modul de imprimare de opt treceri, ramai fara cuvinte”, ne incredinteaza Albert Favà. “Punctul nostru de lucru din Tortosa reprezinta un bun exemplu in acest sens. Ne-am decorat peretii birourilor cu o imagine ilustrand cupolele albastre si marea din insula Santorini; totul pare atat de real, ca si cum am avea o fereastra ce se deschide catre un colt din minunata insula a Greciei. Toti clientii au fost uimiti de calitatea imaginii si de-a dreptul impresionati de EPSON SureColor.