EPSON SureColor F-2000 – pasiune pentru calitate in imprimarea tricourilor

Visible Art si-a construit un renume in randul clientilor sai respectand pe deplin conceptele de “calitate” si “anagajament” fata de client in livrarea serviciilor sale.

Visible Art este o companie din Cardiff – UK, recunoscuta in industria imprimarii inca din 2003. Cu o experienta de peste 20 de ani, fondatorul companiei, Rob Trigg, ne impartaseste din valorile companiei sale: “Noi nu concuram bazandu-ne pe costuri, ci pe calitate. Orice producem – calitatea trebuie sa fie la standarde ridicate, de aceea am ales o imprimanta digitala de tricouri cu care se obtin cele mai bune rezultate.”

Cu o echipa de 12 designeri si operatori talentati si experimentati, Visible Art a decis sa-si optimizeze munca investind in achizitionarea a doua imprimante EPSON SureColor SC F-2000. Pana nu demult, compania isi desfasura activitatea folosind tehnicile de serigrafie, astfel ca este pentru prima data cand au introdus imprimarea digitala, direct pe imbracaminte.

Efectul a fost uimitor si imediat! “Este o masinarie ideala pentru firme ca noi si acum putem produce la calitate superioara si in serie limitata, chiar si o singura bucata sau un numar redus (1 – 100 bucati) de tricouri, hanorace, bavete, pungi. Dispunand de tehnologie digitala, cu cat ai de imprimat mai multe culori, cu atat mai bine, deoarece nu este nevoie sa faci multiple manevre. Iti ia doar cateva secunde sa produci un singur tricou si, fiind atat de simplu, putem produce, de exemplu, 40 de tricouri de culoare inchisa pe care sa imprimam o imagine multicolora in doar 30 de minute, folosind cele doua imprimante EPSON SureColor SC-F2000.”

Visible Art foloseste cele doua imprimante pentru a produce si in serii mari: “Producem numeroase mostre de marime pentru comenzile in serie mare care vor fi ulterior imprimate prin serigrafie. Se potriveste perfect nu numai culoarea, dar putem produce patru tricouri in mai putin de o jumatate de ora, in loc de o jumatate de zi, si astfel economisim aproximativ 600£ cu manopera si timpul de productie”, adauga Rob Trigg.

Alegerea unui astfel de echipament care foloseste tehnica “direct-to-garment” a fost ideala pentru companie, intrucat imprimarea tricourilor pentru firmele de promovare reprezinta 60% din afacerea Visible Art, alaturi de uniformele pentru scoala si tricourile pentru brand-uri recunoscute. Zona Cardiff abunda in cluburi sportive, ceea ce a asigurat, de asemenea, o conjunctura favorabila afacerii lui Trigg.

Atat de simplu, incat o singura persoana poate manevra doua imprimante in acelasi timp

Nu este deloc intamplator faptul ca Visible Art impartaseste aceleasi valori ca si EPSON: pasiune pentru calitate si inovatie, flexibilitate, fiabilitate, atentie si grija pentru client.

Am ales cu tarie noua imprimanta SureColor SC-F2000 intrucat cred in brandul EPSON si in reputatia ingineriei si a tehnologiei cernelurilor sale. Stiu ca ma pot baza pe acestea, oricand am nevoie”, a declarat managerul de la Visible Art. “In ultimii ani, imprimarea digitala a tricourilor a atins un nivel foarte ridicat de calitate si lavabilitate in schimbul unei investitii rezonabile, iar EPSON a venit cu o solutie completa si de aceasta data. DTG Solutions, furnizorul local al celor doua imprimante, ne-a oferit consultanta si servicii excelente.”

Inainte sa ia ultima decizie cu privire la acest echipament, Rob a petrecut mult timp testand o multime de imprimante digitale ce foloseau tehnica direct-to-garment pentru tricouri. Iata ce ne marturiseste acesta: “Am ales o grafica provocatoare prin multitudinea culorilor folosite si apoi i-am testat calitatea, rezistenta in timp si cum se prezinta dupa spalare. Alaturi de calitatea imaginii si a culorii albe, lavabilitatea reprezinta una dintre trasaturile impresionante ale lui EPSON SureColor SC-F2000. Chiar daca este recomandata spalarea la 30°C, am spalat un tricou imprimat cu EPSON la 90°C, de sase ori la rand si era inca in stare buna, in timp ce alte brand-uri nu au rezistat, imprimeul spargandu-se si decojindu-se.

Iubitor al mediului inconjurator si respectand resursele naturale, proprietarul de la Visible Art a fost incantat de beneficiile utilizarii imprimarii digitale: “Pentru serigrafie se folosesc o multime de consumabile comparativ cu printarea digitala pentru care singurul produs care se consuma este lichidul de curatare ce se recupereaza ulterior. Acest aspect este un factor important.

Rapiditate, simplitate in folosire si intretinere, eficienta in costuri si productivitate ridicata, precizie si acuratete in imprimare, rezistenta a imprimeului, paleta larga de culori – ai nevoie de toate aceste atuuri pe care EPSON le-a creat echipamentelor sale, astfel incat sa poti avea un avantaj fata de concurentii afacerii tale.

De ce Rob Trigg a ales sa cumpere doua imprimante EPSON SureColor SC-F2000? “Pentru a optimiza productia inca de la inceput. Aceste echipamente sunt atat de simplu de utilizat, incat o singura persoana poate manevra cu usurinta doua imprimante in acelasi timp. De fapt, ai putea sa lucrezi chiar la trei in serie. Atata timp cat grafica este buna – rezultatele sunt uimitoare.