Concepere, design, taiere, finisare, acestea sunt etapele principale care se intalnesc in majoritatea proceselor de prelucrare din diverse domenii ale productiei, iar realizarea acestora a fost mult imbunatatita de routerele CNC moderne.

 In ultimele decenii, tehnologia Computer Numerical Control s-a dezvoltat uimitor, devenind mai prietenoasa si foarte rapida. Va puteti imagina ca aceste routere pot fi accesate chiar si prin intermediul unei aplicatii smart phone? In plus, routerele programabile pot fi folosite cu succes chiar si de firme cu potential mai mic sau cu o echipa redusa de operatori.

Si pentru ca Dacora Print a pus intotdeauna la dispozitia clientilor unele dintre cele mai avansate si performante tehnologii si produse pentru industria de imprimare si finisare large format de pe piata din Romania, si de aceasta data Dacora tine pasul cu noutatile si progresul tehnologic, devenind din 2017 distribuitor si pentru echipamentele profesionale de la AXYZ International, unul dintre leaderii mondiali in furnizarea de solutii automatizate de taiere si gravare de tip CNC.

In cei 25 de ani de activitate, au fost concepute peste 300 de mii de configuratii standard ale acestor echipamente si daca nevoia dumneavoastra nu se regaseste printre acestea, inginerii AXYZ vor construi routerul adaptat afacerii dumneavoastra. Se identifica nevoile clientului, se configureaza echipamentul si aplicatiile necesare si se livreaza routerul complet personalizat in aproximativ 4 – 6 saptamani, oferindu-se astfel cel mai scurt timp de fabricare din industrie.

Fie ca va ocupati de semnalistica, standuri expozitionale, grafica si finisare digitala a printurilor, fie de prelucrarea lemnului, de amenajari interioare, foam packaging sau de fabricarea metalelor neferoase si a plasticului, prin Dacora Print va puteti alege exact routerul CNC de care aveti nevoie. De la Seriile AXYZ concepute pentru sarcini multiple si pana la seria Trident proiectata, in mod special, pentru industria digitala de finisare, totul a fost calculat pentru a va optimiza activitatile zilnice, bazandu-se pe inovatie continua si exceptionala posibilitate de a va personaliza echipamentul care sa se potriveasca proiectelor dvs.

Daca v-ati gandit cumva ca solutiile de taiere pe baza de laser sau jet de apa sunt costisitoare, atunci achizitionand un router AXYZ, aveti parte de calitate si fiabilitate pe termen lung, permitand taieri la viteze ridicate si acuratete foarte inalta pe o varietate de materiale.

Cu latimi de la 1524mm pana la 3270mm si lungimi de la 1220mm si pana la peste 15m, routerele din Seriile AXYZ executa toate tipurile de aplicatii din semnalistica 2D si 3D pe materiale precum lemn, metale, plastice. De la producerea de elemente grafice printate si taiate pe contur si pana la gravura sau litere de aluminiu, toate executate cu freze pneumatice pentru gaurire rapida, dispunand de sisteme automate de schimbare a ustensilelor de lucru alese dintr-o gama foarte larga de instrumente, avand o camera montata pe capul masinii pentru precizie ridicata la producerea aplicatiilor print-to-cut.

 Unul dintre criteriile de alegere a unui router il reprezinta capacitatea acestuia de a indeplini cat mai multe sarcini legate de taierea cu cat mai mare acuratete. Insa aceasta nu este totul. Stiati ca cele mai scumpe routere au o durata medie de viata de aproape 10 ani? O perioada lunga pentru o firma, in care se pot intampla multe, inclusiv extinderea in alte arii de activitate sau poate avea loc chiar o schimbare majora, nu-i asa?

Asadar, este important ca pe intreaga perioada de folosire sa va puteti imbunatati routerul cu diverse optiuni, astfel incat sa serveasca la o multime de aplicatii si sa puteti acoperi cat mai multe domenii. Routerele mai ieftine pot fi limitate din acest punct de vedere.

Insa masinile AXYZ sunt flexibile, usor de configurat, adaptandu-se atat productiei in serie, cat si proiectelor unice. De ce? Pentru ca sunt robuste, sunt dotate cu mai multe capete de taiere si cu o multime de scule ce pot personaliza fiecare echipament, cu suprafete de lucru de diverse dimensiuni, atat pentru procesarea materialelor standard, cat si de alte marimi.

Si pentru ca specialistii din domeniul industriei grafice sunt nevoiti sa lucreze rapid si sa ofere flexibilitate si complexitate si atunci cand vine vorba de procesele de taiere, AXYZ International a proiectat seria Trident special pentru industria de finisare a printului digital. Echipamentele au fost concepute asftel incat sa permita rapiditate si flexibilitate la nivelul fiecarei operatii executate.

Trident – o serie de masini hibrid, pentru ca se foloseste o configuratie tripla a capului: axul de routare echipat cu freze conventionale, folosit pentru taierea, la diferite puteri, a suprafetelor rigide, precum acril, aluminiu, aluminiu compozit, lemn. Urmeaza cutitul oscilant care taie, cu mare precizie si fara sa destrame, materialele usoare precum plasticul ondulat, tocmai datorita miscarii oscilante pe verticala. Cel de-al treilea element, cutitul tangential cu lama fixa, potrivit materialelor mai grele, mai groase sau mai dure. Ambele tipuri de cutite au o gama larga de lame cu diferite forme care se potrivesc pentru majoritatea materialelor din aceasta industrie.

Suportul tehnic nu se termina dupa ce masina a fost livrata si nici dupa ce a fost rezolvata vreo problema. Suportul tehnic este la dispozitia clientului, chiar si atunci cand lucrurile merg bine.

Dacora asigura consultanta la alegerea celui mai potrivit model pentru nevoile clientului, training la cumparare si service autorizat de catre AXYZ, atat pentru instalarea routerelor achizitionate, cat si pentru eventuale probleme tehnice si consiliere legata de mentenanta echipamentului. Asa cum si-a obisnuit clientii pentru toate produsele pe care le distribuie, fiind orientata pe satisfactia acestora si dupa vanzare, Dacora Print dispune de experti instruiti chiar de catre producatorul masinilor, oferind garantie si suport tehnic de exceptie potrivit fiecarui model in parte.

Avand in vedere potentialul de care dispun routerele AXYZ, va ganditi ca v-ati putea creste productia sau ca nu mai este nevoie sa va externalizati operatiunile de routare? Si, de ce nu, vi se pare acum fezabila posibilitatea de a intra si pe alte noi segmente de piata, marindu-va profitabilitatea?