De la schite si proiecte pe hartie la ridicarea de constructii in practica – o ascensiune sustinuta de ALLPLAN si HP DesignJet T830 MFP

Arhitectura reprezinta, la ora actuala, mai mult decat proiecte, schite, calcule, idei creative. Arhitectura intelege comportamentul, dorintele si nevoile oamenilor, arhitectura influenteaza oamenii, modeland si vietile lor. Cum putem indeplini mai bine acest rol?

Progresul tehnologic a reusit sa deschida multiple perspective specialistilor din domeniul arhitecturii si constructiilor. AllPLAN si HP s-au dedicat an de an cercetarii pentru dezvoltarea celor mai performante si mai inventive instrumente pentru digitalizarea industriei constructiilor.

Cu AllPLAN poti modela si modifica fara limite o serie larga de componente, poti reconfigura in cel mai mic detaliu procesul de proiectare, poti pune in legatura stransa arhitectii si inginerii cu proiectantii si cu toti membrii echipei implicate in proiect, oferind solutii de design arhitectural de neegalat. Cu AllPLAN poti face fata rapid si eficient provocarilor din acest domeniu la cel mai inalt nivel al perceptiei vizuale.

Progresul tehnologic merge si mai departe. Odata planurile trasate si toate detaliile de inaltare stabilite, se pregateste inceperea constructiei. Este nevoie ca fiecare plan sa ajunga la membrii echipei implicati in proiect. Inevitabil si in acest sector se fac adesea ajustari de ultim moment ce trebuie transmise mai departe in timp util. Indiferent ca sunt pe santier sau in birourile de arhitectura, toti membrii echipei trebuie sa comunice permanent. In continua miscare in desfasurarea activitatii lor, acestia au nevoie sa faca modificari si sa-si revizuiasca planurile pe hartie.

In acest moment, tehnologia de imprimare HP DesignJet raspunde eficient provocarilor din acest domeniu. “HP reuseste sa inteleaga munca de proiectare si creeaza solutii usor de folosit care sa raspunda nevoilor noastre”, ne asigura Matias del Campo din ipostaza arhitectului care foloseste tehnologia HP DesignJet de 17 ani, in prezent la conducerea companiei SPAN Architects cu birouri in SUA, China si Europa. Cu atat mai mult cu cat nevoile din acest sector se leaga de mobilitate, de sincronizarea comunicarii la nivelul tuturor membrilor echipei, de numeroasele reactualizari ale documentatiei.

Matias del Campo

HP DesignJet T830 MFP este echipamentul ce nu ar trebui sa lipseasca din biroul niciunui specialist arhitect si constructor, primind in 2016 nu mai putin de patru distinctii importante: Best Wide-Format MFP for CAD din partea European Digital Press Association, Red Dot Design Award for 2016 pentru cel mai compact design, Constructions Executive Hot Products for 2016, Wide-Format&Signage Top Products award for 2016.

Cu siguranta v-ati intrebat cum puteti evita intarzierile in respectarea termenelor limita ale proiectelor si cum sa aveti cheltuieli mai scazute. Dar v-ati gandit cum ar putea un echipament cu o tehnologie de inalta precizie sa reziste mediului dur de lucru de pe santiere: praf, mizerie, temperaturi ridicate sau scazute, umezeala? Sau cum ar putea sa imprime, scaneze si copieze oriunde si oricand?

Fiecare dintre membrii unei echipe – contractor, subcontractor, administrator, sef de santier, proprietar, arhitect – are nevoie sa se asigure ca informatia circula catre toti cei implicati, iar HP DesignJet T830 reprezinta instrumentul de legatura intre toti cei angrenati in proiect.

Ca student la Arhitectura, am folosit o imprimanta HP DesignJet ca sa imi pot printa primul meu proiect”, ne spune Matias del Campo. “La aniversarea celui de-al 25-lea an de existenta, echipamentele HP DesignJet raman in fruntea tehnologiei: integrare si conexiune web fara egal, simplitate si accesibilitate chiar si pentru utilizatorii neavizati. Abia astept sa vad ce mai urmeaza.”

Doar la “ReINVENT Technology” ALLPLAN si HP isi reunesc fortele creatoare pentru a reconfigura o noua generatie de arhitecti si constructori. O generatie care stie sa anticipeze problemele de maine, folosind tehnologia din prezent.