O noua dimensiune tehnologica pentru arhitecti si constructori cu HP DesignJet T830 MFP

In 1991, HP Inc. lansa prima imprimanta HP DesignJet care a revolutionat industria de profil – o imprimanta monocrom A0 cu 300dpi, care printa o pagina A1/D in 4 minute – o viteza uimitoare pentru acea vreme – marcand un nou punct de plecare pentru imprimarea large-format CAD. La 25 de ani de la acel moment, cei care au folosit, de-a lungul carierei lor, tehnologia HP DesignJet, pot aprecia cel mai bine ce a insemnat inovatia HP DesignJet pentru succesul profesionistilor.

Unul dintre acestia este si Matias del Campo, arhitect si cofondator al companiei SPAN Architects, cu birouri in Detroit, Viena si Shanghai, care ne marturiseste: “La fiecare nou model HP DesignJet lansat pe piata, ma gandeam acesta trebuie sa fie nivelul cel mai inalt la care tehnologia poate ajunge. Si, de fiecare data, echipamentele erau mai rapide, iar calitatea imaginii mai buna. Acum HP ne-a oferit ceea ce asteptam demult.” Sa ne gandim numai la progresul pe care l-a inregistrat dispozitivul de trasare a liniilor si graficelor la seria DesignJet. Daca la inceputuri grosimea liniei era de 0.38 mm (0.015 inchi), in prezent, cea mai mica grosime la modelul HP DesignJet T830 MFP ajunge chiar la 0.02 mm (0.0008 inchi).

Ceea ce m-a uimit cu adevarat de-a lungul anilor – continua Matias del Campo – a fost abilitatea companiei HP de a dezvolta si integra, in mod constant, solutii si servicii care sa transforme fluxul de proiectare pentru arhitecti.” Intr-o continua adaptare la nevoile de imprimare si comunicare din industria arhitecturii si a constructiilor, HP a conceput echipamente multifunctionale care simplifica derularea activitatilor din acest domeniu, punand la indemana specialistilor instrumente inovative de integrare a informatiei la nivelul tuturor factorilor de decizie din echipa.

Flexibilitate si multifunctionalitate in birourile mobile si santierele de constructii

Lansat la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2015, modelul HP DesignJet T830 MFP dezvaluie profesionistilor din acest sector o noua modalitate de a imprima, scana si copia mai rapid, mai usor, mai eficient, numarandu-se printre echipamentele asteptate cu nerabdare pe aceasta piata.

Convenabil ca pret, daca tinem cont de functiile pe care le poate indeplini si, in acelasi timp, avand dimensiuni la jumatatea unui MFP large format competitiv din categoria sa, HP DesignJet T830 MFP (914 mm/36 inch) a fost considerat unul dintre cele mai compacte MFP-uri large format din industria de profil, castigand in 2016 patru premii importante: Best Wide-Format MFP for CAD din partea European Digital Press Association, Red Dot Design Award for 2016 pentru cel mai compact design, Constructions Executive Hot Products for 2016 si Wide-Format&Signage Top Products award for 2016.

Potrivit activitatii din birourile de arhitectura, precum si din firmele de contractori si subcontractori mici si mijlocii, modelul a fost proiectat ca sa reziste in conditii de lucru dificile: praf, umezeala, temperaturi 5 – 40°C si sa fie usor de transportat in mod frecvent pe teren. In acest sens, se recomanda folosirea protectiei ce poate fi achizitionata optional – ansamblu cu roti si picioare armate care sustin echipamentul, asigurand o mare stabilitate in deplasare, alaturi de husa de protectie impotriva prafului si a mizeriei.

Compatibil cu multe formate, dintre care cele mai des utilizate in acest domeniu fiind PDF, JPEG, TIFF, DesignJet T830 MFP este de trei ori mai rapid decat modelele HP anterioare, viteza de imprimare in modul economic fiind de 82 imprimate A1/h, iar timpul de imprimare, in acelasi mod, de 25 secunde/pagina pentru hartie simpla A1.

Acces la reactualizari pentru intreaga echipa

Avand un scanner incorporat ce indeplineste functii de baza, utilizatorii pot scana fisiere large-format pe care, ulterior, le pot salva pe dispozitiv USB, in retea sau le pot trimite pe email, scannerul putand fi folosit ca si copiator. Este dotat cu o interfata imbunatatita touchscreen ce poate fi operata si de pe tableta, ajutand utilizatorii sa modifice si sa dea acces rapid la fisiere si celor din echipa.

Cele 4 culori pe care le ofera echipamentul sunt suficiente pentru nevoile din domeniul arhitecturii, ingineriei si al constructiilor. In aceasta privinta, HP T830 vine cu avantaje deosebite pentru client, mai ales din punct de vedere al costurilor scazute de intretinere.

Producatorul a pus la dispozitie atat cartuse de 40 ml, cat si de 300 ml, clientii putand miza pe un pret convenabil. Si chiar mai mult decat atat! Se poate adapta volumul cartuselor in functie de cerintele si aplicatiile fiecarui cumparator, astfel ca exista posibilitatea achizitionarii unui cartus mai mare de cerneala neagra, daca se imprima mai mult cu aceasta culoare, si cartuse cu volume mai mici pentru restul culorilor.

Mobilitate si imprimare in timp real direct pe teren

Mobilitatea acestui echipament este data atat de design-ul robust, special creat pentru deplasari frecvente, cat si de posibilitatea utilizatorilor de a imprima de oriunde se pot conecta la internet, inclusiv direct de pe aplicatiile Apple® sau Android™ smartphone sau tableta. Sa nu uitam! Conectivitatea a fost dintotdeanuna un aspect delicat pentru clienti, mai ales cand vine vorba despre activitati in deplasare, astfel ca pentru acest model nu numai ca nu este nevoie de conexiune LAN, dar HP DesignJet T830 MFP se poate conecta prin Wi-Fi Direct, creandu-si propria retea Wi-Fi.

V-ati gandit ce-ar insemna sa puteti reduce pierderile cu 50% in timpul imprimarii? Atunci cand a conceput acest model, HP s-a gandit sa-l echipeze cu un sistem foarte eficient de incarcare a materialelor pe care se va face imprimarea, utilizatorii beneficiind de o alimentare automata cu coli, dar si cu role de pana la 914 mm latime, o tava de intrare si un sertar pentru printuri. Acest sistem favorizeaza imprimarea direct la jumatate a planurilor (latime de 34.3 cm/13.5 inchi), evitand pierderile de hartie si munca ulterioara de taiere. Aceasta functie este foarte utila mai ales atunci cand se lucreaza pe teren, intrucat formatele A3 sau chiar si A4 sunt mai des folosite in deplasare. Este chiar mai simplu decat pare! Se incarca hartia, se seteaza dimensiunea dorita si totul este pregatit pentru imprimare.

De-a lungul carierei mele, tehnologia HP DesignJet a conceput solutii convenabile care au anticipat constant provocarile cu care fiecare afacere se confrunta,” continua Matias del Campo. “HP a creat pentru toti posibilitatea de a concura pentru proiecte. Nu este nevoie sa fii o companie mare ca sa detii sau sa lucrezi cu o imprimanta HP DesignJet, dar poti concura la un nivel mai inalt.”