Dacora Print si HP sustin proiectul “Scoala de vara Allplan&Scia Engineer” organizat de Nemetschek Romania si Universitatea “Ovidius”, Facultatea de Constructii, la Constanta, in perioada 31 iulie – 7 august 2016

Cursurile se desfasoara pe parcursul a cinci zile, incepand cu data de 1 august si le permit participantilor sa se initieze in utilizarea programelor Nemetschek, Allplan si Scia Engineer, sau sa sustina proiectul pentru obtinerea Certificatului C de Utilizator Allplan recunoscut international.

Sesiunile de scolarizare software se adreseaza studentilor, cadrelor didactice si absolventilor din domeniul arhitecturii si al constructiilor si au loc in incinta Facultatii de Constructii din Constanta.

Referitor la acest eveniment, Cornel Pauna, Managing Partner la Dacora Print declara:
A devenit o traditie pentru noi ca in fiecare an, alaturi de partenerul nostru HP, sa sustinem initiativa companiei Nemetschek Romania de a veni in sprijinul, in mod special, al tinerilor din domeniul proiectarii, arhitecturii si al constructiilor. Contribuim astfel la crearea unei oportunitati deosebite pentru acestia nu numai de a-si imbunatati cunostintele specifice profesiei, dar si de a lua contact direct cu un mediu profesional si o tehnologie la standarde inalte. Ca distribuitor al produselor HP Large Format Printing pentru aplicatii GIS, CAD si POS, intelegem importanta performantei si a acuratetii tehnologiei necesare practicantilor in fiecare birou de proiectare, precum si rolul pe care-l joaca aceasta in indeplinirea obiectivelor lor.

La acest eveniment sunt asteptati peste 160 de arhitecti, ingineri, studenti si profesori din cadrul facultatilor de profil din Romania si Republica Moldova – in numar mai mare fata de editiile anterioare ale evenimentului – dornici sa acumuleze noi informatii despre activitatea de proiectare sau sa impartaseasca din propria experienta in arhitectura si inginerie.

Cei care iau parte la cursuri vor avea posibilitatea de a profita de ofertele speciale de echipamente si suport media pe care Dacora Print si HP le-au pregatit cu titlu de unicitate pentru „Scoala de vara”, editia 2016. Este vorba despre imprimantele HP DesignJet T520 (format A0/A1) si HP DesignJet T120 (format A1) concepute pentru a raspunde nevoilor unui public de specialitate precum cel prezent la eveniment.

Flexibile, usor de utilizat si ergonomice, cele doua imprimante ce beneficiaza de optiunea de conexiune Wi Fi pot fi accesate de oriunde, fiind adaptate imprimarii documentelor ce contin informatii de mare precizie in format GIS, a desenelor CAD si a fotografiilor pe formate mari.

Cu o viteza ridicata de imprimare de 70 coli A1/h in cazul desenelor cu linii si o rezolutie de pana la 2400dpi pentru modelul HP DesignJet T520, respectiv de 40 coli A1/h cu o rezolutie de pana la 1200dpi pentru modelul HP DesignJet T120, cele doua echipamente se pliaza intocmai cerintelor de imprimare pentru acest segment de consumatori, asigurand rapid previzualizarea a ceea ce va fi imprimat. Pentru reusita fiecarui specialist in domeniul arhitecturii si al constructiilor, este absolut necesara imprimarea de mare acuratete, cu o calitate foarte ridicata a imaginilor si intr-un mod economic, eficient si productiv.

Si pentru a face manifestarea si mai atractiva pentru toti cursantii si, in acelasi timp, pentru a recunoaste meritele, eforturile si a incuraja talentul acestora, organizatorii vor premia cel mai bun proiect realizat si prezentat de catre studentii participanti. Juriul care va analiza proiectele va fi format din arhitecti recunoscuti pe plan national, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc in seara zilei de sambata, 6 august.

Le tinem pumnii tuturor cursantilor si-i asiguram de tot suportul tehnologic de care au nevoie pentru a-si pune in valoare cunostintele si aptitudinile dobandite.