Convinsa de performanta tehnologiei de la baza imprimantei Epson SureColor SC-F2000, Dacora Print a pregatit o oferta competitiva pentru clientii sai

Stand de vorba cu Ciprian Chirvase, Product Manager la Dacora Print, aflam mai multe detalii despre aceasta oferta.

Epson SureColor SC-F2000 deschide cu excelenta drumul digitalului in industria textila si, mai exact, in imprimarea tricourilor, pe piata din Romania. Spun excelenta, pentru ca ma refer, in mod special, la excelenta in inovatie pe care Epson a insuflat-o conceperii tuturor echipamentelor sale.”

 

Ce v-a determinat sa faceti o astfel de oferta inedita pe piata noastra?
“Exista un interes deosebit in piata pentru imprimarea digitala pe textile si, mai ales, pentru echipamente care sa performeze atat la volume mari de imprimare, cat si la cele reduse, pentru care metodele clasice nu sunt eficiente.
In plus, de cand a fost lansata Epson SureColor SC-F2000 in 2014 si pana in prezent, am primit feedback pozitiv din partea celor care au achizitionat-o cu privire la calitatea de exceptie a echipamentului, in conditii de maxima rapiditate si intretinere usoara. Nu este deloc surprinzator acest aspect, avand in vedere ca este o imprimanta premiata international, pe care Epson a dotat-o standard cu multiple functii ce-i maresc fiabilitatea si-i confera avantaje fata de concurenta.”

Care sunt punctele forte ale acestei oferte?
Credem in tehnologia Epson de inalta precizie prin care au fost produse toate componentele imprimantei, precum si revolutionarul cap de imprimare PrecisionCore MicroPiezoTFP si le propunem clientilor 3 ani garantie, inclusiv la capul de imprimare, asigurandu-le gratuit transportul, instalarea si instruirea de catre personal specializat certificat Epson.”

Cum ati reusit sa extindeti garantia la 3 ani, in conditiile in care concurenta ofera in piata produse garantate maxim 1 – 2 ani?
Pentru a va raspunde la aceasta intrebare, este nevoie sa intelegem, mai intai, de ce sunt atat de eficiente echipamentele Epson”. Compania Seiko Epson Corporation detine o tehnologie automatizata de ultima generatie, dezvoltata in Japonia, pentru producerea cipurilor de imprimare MicroPiezoTFP de cea mai inalta calitate, in care compania a investit 125 de milioane de dolari.
Aceasta tehnologie avangardista poarta denumirea de PrecisionCore si este folosita in producerea capului de imprimare MicroPiezo TFP compatibil cu toata gama de imprimante si prese digitale Epson, inclusiv cu Epson SureColor SC-F2000.

 Tocmai aceasta tehnologie, prin care a fost creat fiecare cap de imprimare de la SureColor SC-F2000, permite dotarea standard a echipamentului cu sisteme automate care cresc durata de viata a acestuia. Ma refer aici la sistemele de curatare automata a capului de imprimare si la cel de recirculare in interior a cernelii albe. Acestea au fost special concepute pentru a preveni blocarea si infundarea duzelor din capul de imprimare, atunci cand imprimanta nu este in functiune, usurand procesul de mentenanta si sporind fiabilitatea acesteia.

De asemenea, noi oferim gratuit instalare si service asigurate de echipa noastra de experti care dispune de personal specializat, calificat direct de catre producator. In plus, cei care o achizitioneaza, beneficiaza gratuit de cursuri de instruire a utilizatorilor imprimantei. Am urmarit astfel sa venim in intampinarea nevoilor cumparatorilor si sa reducem problemele ce ar putea aparea prin folosirea necorespunzatoare a echipamentului.”

Cum reuseste imprimanta sa ofere un nivel atat de ridicat de performanta in ceea ce priveste viteza, calitatea, fiabilitatea?
“Epson a creat dispozitive piezo microscopice flexibile care actioneaza pompele de cerneala ca sa impinga, cu mare viteza, o cantitate foarte mare de cerneala. Parcurgand canalele special concepute, cantitatea de cerneala va fi emisa prin duze amplasate cu mare exactitate in fiecare cap de imprimare, astfel incat picaturile sa cada chiar acolo unde este nevoie.

Performanta tine asadar de tehnologia PrecisionCore care permite un control eficient si precis al plasarii si al dimensiunii picaturii de cerneala, ce se mentine perfect rotunda pe parcursul procesului de imprimare. In plus, capul de printare este atat de evoluat, incat reuseste sa detecteze automat, in milisecunde, daca jetul de cerneala se emite corespunzator sau, din contra, bulele de aer sau vascozitatea cernelii creeaza blocaje.

 Posibilitatea cipului de imprimare MicroPiezoTFP de a se adapta la materiale din compozitia formulei de cerneala Epson UltraChrome DG cu o concentratie mai mare de coloranti si lianti ii confera echipamentului SureColor SC-F2000 avantajul de a realiza printuri durabile, netede la atingere si care nu se crapa usor.

Sa nu uitam ca Epson propune o gama extinsa de culori si degradeuri care, combinata cu tehnologia PrecisionCore, creeaza pentru client printuri de o calitate ridicata a imaginii, intr-un timp record: 27 de secunde pentru tricourile de culori deschise si mai putin de 2 minute pentru cele de culori inchise.”

Ce le transmiteti clientilor Dacora Print in incheierea interviului nostru?
“Prin aceasta oferta dorim sa depasim asteptarile clientilor nostri, care sa regaseasca utilitatea imprimarii digitale in atuurile Epson SureColor SC-F2000.”