Epson SureColor SC-F2000, garantie de 3 ani, inclusiv la capul de imprimare PrecisionCore MicroPiezoTFP, transport, instalare si instruire gratuite, numai prin Dacora Print

In contextul unei extinderi accelerate a digitalului fata de analog si in domeniul imprimarii large-format – tendinta, de altfel, unanim acceptata ca fiind predominanta la nivel international si la editia de anul acesta de la Drupa – industria imprimarii pe textile incepe sa ia avant si pe piata din Romania.

Convinsi de performantele echipamentului si dorind sa incurajeze maturizarea acestei tendinte si pe piata din tara noastra, Dacora Print – distribuitor recunoscut al produselor Epson large-format in Romania – propune clientilor pentru lunile august – septembrie 2016 o oferta pe cat de tentanta, pe atat de neasteptata ca si continut.

Epson SureColor SC-F2000 este primul echipament large-format de la Epson dedicat imprimarii direct pe textile, cu un design conceput si produs in intregime in interiorul companiei. In spiritul inovatiilor Epson, SureColor SC-F2000 a fost recunoscuta in 2014 de catre European Digital Press Association drept “Best Direct Garment Textile Printer”.

Se potriveste perfect imprimarii, in mod special, a tricourilor sau a altor obiecte personalizate confectionate din bumbac sau in combinatie cu minim 50% bumbac, cu o grosime de pana la maxim 25mm (sepci, sacose, huse de pernite sau de scaune). Se pot imprima direct atat textile de culoare alba, cat si de culori inchise, fara editarea in prealabil a imaginii, datorita emiterii automate a unui substrat de cerneala alba. Tocmai datorita acestui procedeu, imprimanta confera o viteza mare de 27 de secunde pentru imprimarea unui tricou alb si mai putin de 2 minute pentru un tricou de culoare inchisa.

La o astfel de viteza, ne-am putea astepta ca printurile sa-si piarda din calitate, insa nu si in cazul acestui echipament, pentru ca Epson a investit in cercetarea si dezvoltarea unei tehnologii avangardiste a capului de printare, care ridica standardul de performanta pentru imprimarea pe tricouri.

Inventie dupa inventie, timp de mai multe decenii, Epson a dobandit expertiza in privinta miscarii celor mai fine cristale piezo sub tensiune electrica (Thin Film Piezo), precum si experienta in folosirea sistemelor MEMS (micro-electro-mecanice). Valorificandu-le si combinandu-le cu tehnici de mare precizie, Epson a reusit sa creeze unul dintre cele mai avansate capete de printare din lume adaptat fiecarui tip de imprimare, de la etichete si pana la textile prin sublimare sau direct pe material, in special tricouri pentru care a fost creata SureColor SC-F2000. MicroPiezo TFP este numele cipului ce intra in configuratia capului de imprimare al acestui echipament, iar PrecisionCore tehnologia prin care a fost creat.

PrecisionCore MicroPiezoTFP, inima ce pulseaza excelenta in imprimare
In cei noua ani de la lansarea in 2007 a primului cip de imprimare TFP (Thin Film Piezo), acesta a fost perfectionat continuu de catre expertii Epson, astfel ca MicroPiezoTFP, ce intra in dotarea Epson SureColor SC-F2000, ofera o rezolutie de doua ori mai mare decat capul de imprimare piezo conventional. Datorita transferului de date de inalta performanta si a controlului circuitelor integrate, elementele piezo de numai 1 micron PrecisionCore genereaza aproape 50.000 de jeturi de cerneala pe secunda, prin duze amplasate cu mare acuratete in capul de imprimare.

Atunci cand vorbim despre calitatea printului, trebuie luata in considerare nu numai rezolutia acestuia. Toate tehnologiile de imprimare produc picaturi foarte mici ce nu pot fi percepute cu ochiul liber, insa nu toate reusesc sa mentina picatura rotunda, fara imperfectiuni de-a lungul intregului procedeu de imprimare, asa cum se intampla, gratie tehnologiei de varf PrecisionCore, in cazul capului de imprimare de la Epson SureColor SC-F2000.

In plus, componentele formulei sale de cerneala certificata bio – Epson UltraChrome DG – pe care cipul o accepta contribuie la gradul de rezistenta a printurilor. Datorita sistemelor micro-mecanice de actionare pe care tehnologia PrecisionCore le foloseste, materialele din compozitia cernelii acestei imprimante, ce nu sunt compatibile cu alte sisteme inkjet conventionale pe baza de caldura, contin concentratii mai mari de coloranti si lianti, care ajuta ca cerneala sa adere mai bine pe imprimeu. De aceea, printurile realizate pe aceasta imprimanta rezista la zeci de spalari, nu se crapa repede si raman fine la atingere.

PrecisionCore MicroPiezo TFP reduce costurile de mentenanta a capului de imprimare si confera fiabilitate ridicata pentru Epson SureColor SC-F2000

Sistemele de curatare automata a capului de imprimare si cel de recirculare in interior a cernelii albe care intra in dotarea standard a acestei imprimante reusesc sa previna blocarea si infundarea duzelor din capul de imprimare. De aceea, mentenanta este facilitata de metodele capului de imprimare de a-si mari durata de viata si contribuie, intr-o mare masura, la mentinerea unei fiabilitati ridicate pentru aceasta imprimanta.

Imbinand functiile capului de imprimare PrecisionCore MicroPiezo pe care Epson le-a adaptat imprimarii pe tricouri cu sistemele specifice acestei imprimante si cu experienta acumulata in privinta service-ului asigurat de expertii certificati de producator, Dacora Print creeaza premisele unei abordari ce indeamna clientii sa accepte provocarea unei oferte unice pe piata in acest moment.