Traind intr-o lume in care digitalizarea si-a pus amprenta pretutindeni, am putea considera ca imprimarea pe hartie nici nu ar trebui sa-si mai gaseasca locul in obiceiurile noastre zilnice. Liberi de constrangerea de a mai imprima pe hartie orice document, fie chiar si bilete de imbarcare pe avion, ne-am putea gandi ca exista, mai curand, o tendinta de evitare a utilizarii excesive a hartiei din motive ecologice si financiare. Companiile s-au orientat spre conceperea unor modele si tehnologii de imprimare care sa economiseasca resursele naturale ale globului, precum cerneala fara elemente toxice sau sistemele de reducere a consumului de energie electrica, toate din dorinta imperioasa de a proteja mediul inconjurator.

Cand producatorii din industria Wide Format Printing au fabricat primul echipament de imprimare color pentru documentele generate de aplicatia CAD, acesta era disponibil doar pentru formatele mai mici. Ca urmare a competitiei stranse dintre companiile mari, care a determinat progrese tehnologice insemnate pe acest segment, industria reprografica se bazeaza in prezent pe tehnici avansate care permit prelucrarea formatelor de mari dimensiuni.

Pana nu demult, era imposibil sa poti imprima pe acelasi echipament atat color, cat si alb-negru. La ora actuala, nu numai ca s-au conceput modele compacte capabile sa imprime atat monocrom, cat si color, dar exista deja configurat un standard inalt al cerintelor pentru imprimarea wide format.

Seria Color KIP 800 imprima fluxului de lucru productivitate ridicata si eficienta costurilor de operare

KIP reprezinta una dintre acele companii care a revolutionat, in ultimii ani, industria imprimarii wide format. Prin seria KIP 800, compania propune pietei mai mult decat sisteme de imprimare color si alb-negru in format extins. Propune modele concepute pentru a creste productivitatea, pastrand o calitate desavarsita a imaginilor, permitand tehnici avansate de control al fluxului de lucru si oferind cel mai mic cost de operare din industria Wide Format Printing.

Create pentru cei care utilizeaza documente de birou de mari dimensiuni, tehnice si grafice, seria KIP 800 se pliaza perfect pe nevoile celor care activeaza in domenii precum arhitectura, constructii, inginerie, reusind sa prelucreze cu acuratete grafica uimitoare a hartilor, proiectelor si desenelor tehnice.

Pentru utilizatorii seriei KIP 800, fidelitatea redarii culorilor conteaza de la inceputul si pana la sfarsitul proiectului, iar sistemul automat de calibrare a culorilor de care dispune seria ofera o imprimare color uniforma si precisa.

Sistemul KIP 860 ridica performanta prin multifunctionalitate

Fabricate ca sa reziste unui volum mare de imprimare si pastrand standardele de inalta claritate a imaginilor, KIP 860 este proiectat pentru imprimarea color si alb-negru a documentelor grafice business si tehnice de mari dimensiuni.

Dispunand de 2 role multifunctionale si un scanner integrat, KIP 860 permite nu numai imprimarea la o rezolutie de 600 x 2,400dpi, ci si copierea si scanarea documentelor la o calitate de 600x600dpi. Pornind instant din standby si in mai putin de 6 minute din pozitia inchis, operarea este simpla datorita unui panel de control accesat digital cu multiple functii si navigare intuitiva ale sistemului KIP K Software. Posibilitatea urmaririi si calcularii costurilor de imprimare exista la indemana utilizatorilor Seriei KIP 800, datorita sistemului KIP Accounting Suite, ceea ce permite o monitorizare in timp real a eficacitatii echipamentului.

Sistemele unice pe baza de LED-uri pentru imprimarea color si alb-negru ce faciliteaza si schimbarea rapida intre aceste optiuni reduc costurile operationale, imbunatatind productivitatea si profitul utilizatorilor.

KIP 860 poate imprima color si alb-negru la aceeasi viteza, indiferent de rezolutia printului sau tipul de imagine
Cu sistemul KIP 860, se pot obtine imagini remarcabile, la mari viteze operationale ce ating 268 m²/h, atat color in 4 culori (CMYK), cat si alb-negru. Stivuitorul este ajustabil in functie de diversele dimensiuni ale paginilor printate, marind productivitatea si fluidizand procesul de productie. Oferind calitate exceptionala, printurile sunt 100% rezistente la apa, implicit la vreme nefavorabila si la expunerea UV perioade extinse de timp.

In spiritul implicarii globale in protejarea mediului inconjurator, toate sistemele KIP sunt certificate EnergyStar, permitand o reducere a consumului de curent electric cu 33% in timpul operarii, reducere la care contribuie si designul eficient al echipamentelor, special gandit pentru economisire.

Permitand un control tehnic avansat al imprimarii la costuri operationale scazute, echipamentele Seriei KIP 800 reprezinta un pachet atractiv pentru nevoile actuale ale imprimarii Wide Format, fiind construite pentru a fi fiabile, usor de manevrat, productive si eficiente.